У катастрофі літака МАУ в Ірані загинула пара молодят через тиждень після весілля

У катастрофі літака МАУ в Ірані загинула пара молодят через тиждень після весілля

У катастрофі літака МАУ в Ірані загинула пара молодят через тиждень після весілля

Фото: CNN

Пара одружилася в Тегерані 1 січня.

Пара аспірантів Альбертського університету (Едмонтон, Канада) загинула в авіакатастрофі Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України" в Ірані через тиждень після весілля, повідомляє CNN.

Араш Пурзарабі (Arash Pourzarabi) і Пуне Горджі (Pouneh Gorji), яким ще не було 20 років, одружилися 1 січня у Тегерані, а 8 січня поверталися додому до Канади рейсом PS 752.

"Насправді, я зараз перебуваю у стані заперечення. Я не можу зрозуміти, що відбувається", - каже приятель пари Амір Самані.

"Я навіть перевіряю свій телефон, щоб переконатися, що вони знову в мережі", - розповідає Амір.

Інший товариш Горджі опублікував у себе в Facebook фотографію пару, коли вони ще підлітками брали участь у математичній олімпіаді. "Час міг би зупинитися, але це не так", - написав він.

Свої співчуття висловили також в Альбертському університеті. "Ці люди були невід'ємною частиною інтелектуальної і соціальної структури нашого університету і більш широкої спільноти", - йдеться в заяві президента і віцеканцлера університету Девіда Х. Турпіна.

Всього в катастрофі українського літака загинули десять представників цього навчального закладу - студенти, викладачі та випускники.

"Ми сумуємо за втраченими колегами, однокласниками, вчителями і наставниками, а також за коханими, сім'ями, друзями і сусідами по кімнаті, - сказав Турпін. - Ми будемо відчувати їх втрату і наслідки цієї трагедії багато років".

Іранські слідчі оприлюднили перший звіт про катастрофу українського боїнга

Іранські слідчі оприлюднили перший звіт про катастрофу українського боїнга

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував список загиблих. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім, двоє людей так і не сіли на борт літака.

МЗС України спочатку повідомило, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту наразі не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії наразі все ще встановлюються. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні.

Офіс генпрокурора розпочав розслідування катастрофи - справа розглядається за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей). На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі Ірану.

Увечері в четвер, 9 січня, одразу кілька провідних американських видань і телеканалів повідомили про те, що Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України" був помилково збитий Іраном одразу після зльоту з аеропорту Тегерана. З'явилися фото уламків ракет, якими могли збити літак, а також відео моменту трагедії.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон із посиланням на дані  розвідок та союзників країн повідомили, що літак був збитий іранською ракетою земля-повітря. Президент США Дональд Трамп назвав катастофу літака "підозрілою". Глава Білого дому, вважає, що літак міг розбитися не через технічну несправність, а через те, що "хтось на тому боці міг припуститися помилки". ТСН.ua зібрав головне про аварію та стежить за подіями в текстовій онлайн-трансляції.

Слідство розглядає 4 версії авіакатастрофи літака МАУ – секретар РНБО

Слідство розглядає 4 версії авіакатастрофи літака МАУ – секретар РНБО
Стаття з добірки новин:
Авіакатастрофа рейсу PS752 під Тегераном
Наступна публікація