У Казахстані невідомі пограбували збройовий магазин і напали на військову частину, 6 загиблих

У Казахстані невідомі пограбували збройовий магазин і напали на військову частину, 6 загиблих

У Казахстані невідомі пограбували збройовий магазин і напали на військову частину, 6 загиблих

Фото: соцсети

В Актобе введений режим антитерористичної операції.

У казахстанському місті Актобе група невідомих напала на збройовий магазин і військову частину Національної Гвардії, а також викрала пасажирський автобус.

Внаслідок перестрілки наразі відомо про шістьох загиблих, у тому числі і трьох нападників. Ще 10 людей отримали поранення, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на МВС Казахстану.

О 14.45 за місцевим часом у відділення поліції Актюбінської області надійшло повідомлення про напад на збройний магазин "Паллада". В результаті нападу продавець був убитий, ще один чоловік поранений.

Через годину після цього невідомі напали на військову частину. При відбитті нападу загинув один офіцер і один військовослужбовець-контрактник, ще девть військових отримали поранення, повідомив прес-секретар МВС Казахстану Алмас Садубаєв.

За його словами, нападники можуть бути прихильниками екстремістських релігійних течій. Один з них затриманий, троє вбиті і один поранений, іншим вдалося втекти.

У трьох районах міста введено режим антитерористичної операції. Закриті торгові центри і великі магазини, розважальні центри і громадський транспорт призупинили свою роботу.

Поліція просить людей не виходити на вулицю. За повідомленнями місцевих ЗМІ, в місті обмежений доступ до інтернету. У соцмережах з'являються численні фото та відео того, що відбувається в Актобе. На них видно, як озброєні люди викрадають пасажирський автобус, на багатьох відео чутна стрілянина. На відео з камер спостережено видно близько 15 озброєних людей.

Нагадаємо, колишній представник України у тристоронній контактній групі Роман Безсмертний заявляв, що у Білорусі та Казахстані розпочинається розгортання подій за донбаським сценарієм – створення "народних республік".  Зокрема, за словами Безсмертного, на півночі Казахстану фактично розпочався процес створення "Північно-Казахстанської республіки" після того, як президент країни відвідав Кремль.

Більше читайте тут: https://tsn.ua/svit/vpliv-kremlya-u-kazahstani-ta-bilorusi-rozgortayetsya-donbaskiy-scenariy-662032.html

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація