У Казахстані за заклики у соцмережі приєднатися до Росії чоловіка посадили на 5,5 року

У Казахстані за заклики у соцмережі приєднатися до Росії чоловіка посадили на 5,5 року

Фото: Getty Images

Пропагандист також публікував інформацію, спрямовану на розпалювання національної ворожнечі.

У Казахстані чоловіка за заклики приєднатися до Росії та розпалювання міжнаціональної ворожнечі в соцмережі посадили на 5,5 року.

Про це повідомляє Sputnik Казахстан, посилаючись на вирок суду.

Як зазначається, на початку вересня 2014 року мешканець села Соколівка Кизилжарського району Північно-Казахстанської області Ігор Чуприна, переписувався з користувачами соціальної мережі "ВКонтакте", закликаючи "зробити Казахстан частиною Росії", а також у період з 1 вересня 2014 року до 20 травня 2015 року публікував на своїй сторінці "різні негативні записи і коментарі, які свідчать про його негативне ставлення до представників казахської національності".

"У результаті, зі вмістом опублікованих ним записів ознайомилися користувачі соціальної мережі "ВКонтакті", які відвідали його особисту сторінку, у яких вони викликали негативну реакцію і соціальну напруженість, привели до розпалювання конфлікту, і виникнення антиконституційного типу цивільної і політичної поведінки, вираженої як в порушенні національної ворожнечі, так і можливості порушення цілісності Республіки Казахстан, а також стали джерелом виникнення відомостей, що містять ознаки національної нетерпимості ", - йдеться у вироку.

Петропавлівський міський суд визнав Чуприну винним і призначив йому покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.

Водночас повідомляється, що стосовно інших користувачів, які підтримували заклики Чуприни, досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше росіянка Оксана Севастіді, засуджена до семи років позбавлення волі за СМС про підготовку війни РФ з Грузією, розповіла ЗМІ, за що її заарештували в 2015 році. За її словами, вона бачила, як в Сочі на поїзді везли військову техніку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація