У Киргизстані силовики розпочали черговий штурм резиденції експрезидента Атамбаєва

У Киргизстані силовики розпочали черговий штурм резиденції експрезидента Атамбаєва

Фото: Associated Press

Прихильники колишнього президента теж йдуть до резиденції.

Співробітники правоохоронних органів почали новий штурм резиденції експрезидента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва в селі Кой-Таш Чуйської області.

Про це повідомляє 8 серпня ТАСС.

"Почався ще один штурм резиденції, звучать постріли і застосовуються світло-шумові гранати", - зазначив представник штабу експрезидента в коментарі агентству.

Також відомо, що прихильники Атамбаєва скасували мітинг в столиці Бишкеку та повертаються до резиденції експрезидента до села Кой-Таш.

Нагадаємо, у Киргизстані увечері 7 серпня намагалися штурмом затримати експрезидента Алмазбека Атамбаєва. Спецпризначенці провели два невдалі штурми. Колишнього главу держави затримати не вдалося, натомість - один силовик загинув і щонайменше 52 людей поранені.

Під час штурму силовики заздалегідь відімкнули електропостачання, застосовували світло-шумові гранати і гумові кулі. Однак їм на заваді стали прихильники експрезидента – вони взяли у полон шістьох правоохоронців. До ранку обом сторонам домовитися не вдалося, а сам Атамбаєв, за попередньою інформацією, забарикадувався у своєму будинку. 

Після зіткнень під час операції в будинку експрезидента відкриті кримінальні справи проти його прихильників – "масові заворушення", "хуліганство", "захоплення заручників" і "убивство". Також президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков 7 серпня, перервавши свою короткострокову тижневу відпустку, виїхав до Бішкека, аби скликати екстрене засідання Ради безпеки.

Про те, чому влада вдалась до крайніх заходів, що коїться в країні та реакція світу на події читайте в матеріалі TSN.ua.

Під час спроби затримати експрезидента Киргизстану загинув один спецпризначенець

Під час спроби затримати експрезидента Киргизстану загинув один спецпризначенець

Повʼязані теми:

Наступна публікація