У Киргизстані затримали лідера опозиції, який через це може втратити шанс брати участь у виборах

У Киргизстані затримали лідера опозиції, який через це може втратити шанс брати участь у виборах

Фото: Reuters

Внаслідок цього прихильники затриманого провести мітинг в Бішкеку.

У неділю, 26 лютого, державна служба безпеки Киргизстану затримала лідера опозиції Омурбека Текебаєва.

Його звинувачують у корупції і шахрайстві, передає Reuters.

Зазначається, що через затримання опозиціонер може бути усунутий від участі у президентських виборах країни, які відбуватимуться 19 листопада 2017 року.

Згідно з повідомленням, опозиціонера Текебаєва затримали в аеропорту після прибуття з Туреччини. Генпрокуратура заявила, що підозрює Текебаєва в отриманні хабара в розмірі 1 мільйон доларів від російського інвестора 2010 року, пообіцявши йому допомогу в отриманні контролю над місцевою телекомунікаційною компанією.

У фракції Текембаева Ата-Мекен заперечили причетність свого лідера до корупційних оборудок та заявивили, що мають намір висунути його кандидатуру на президентських виборах.

Відомо, що відповідно до Конституції Киргизької Республіки нинішній президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв не може балотуватися на цьогорічних виборах. Однак нещодавно у парламенті прийняли пакет поправок, які значно збільшують повноваження прем'єр-міністра.

За повідомленням ТАСС, разом з Текебаєвим в рамках даної кримінальної справи затриманий ще один член партії "Ата-Мекен", колишній посол Киргизії в Республіці Кореї Дуйшен Чотонов.

Своєю чергою, прихильники затриманих опозиційного політика Омурбека Текебаєва провести мітинг в Бішкеку, що в Киргизстані.

Прихильники затриманих опозиційний політик Омурбек Текебаєв, лідер (Вітчизна) партії Ата Мекен, провести мітинг в Бішкеку, Киргизстан, 26 лютого 2017.

Нагадаємо, 27 січня в столиці Киргизстану відбулась церемонія підписання 26 змін до Конституції країни, які були схвалені 80% виборців на референдумі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація