У Китаї до смертної кари засудили вже другого канадця за два дні

У Китаї до смертної кари засудили вже другого канадця за два дні

Фото: Associated Press

Між КНР та Канадою напружені відносини.

7 серпня у Китаї засудили до смертної кари ще одного громадянина Канади за виготовлення наркотиків та торгівлю ними.

Про це повідомляє Barrons.

За даними видання Global Times, влада вилучила понад 217 кілограмів білої кристалічної речовина, що містила наркотик MDMA. У засудженого до страти Е Цзяньхуея були спільники. Один з них також отримав смертний вирок, інші - менш суворі покарання.

Лише днем раніше, 6 серпня, у Китаї засудили до страти іншого громадянина Канади. Його звинуватили у виробництві наркотику кетаміну. Це відбувається на тлі загострення відносин між КНР та Канадою.

Відносини між країнами стали напруженими через арешт Менг Ванчжоу, фінансової директорки та доньки засновника китайського технологічного гіганта Huawei в аеропорту Ванкувера наприкінці 2018 року. США хочуть, щоб її екстрадували. Її підозрюють у порушенні торгових санкцій США проти Ірану. 

Її арешт розлютив Пекін, який розглядає це як політичний крок, покликаний не допустити зростання Китаю. Згодом Китай затримав колишнього канадського дипломата Майкла Коврига та канадського підприємця Майкла Спавора, звинувативши їх у невизначених злочинах проти національної безпеки. Китай також виніс смертний вирок засудженому канадському контрабандисту наркотиків і встановив обмеження на різні види експорту з Канади до Китаю.

Як і багато країн Азії, Китай застосовує жорсткі покарання за виробництво та продаж незаконних наркотиків, включно зі смертною карою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація