У Китаї підтвердили, що новий смертоносний коронавірус може передаватися від людини до людини

У Китаї підтвердили, що новий смертоносний коронавірус може передаватися від людини до людини

Фото: Associated Press

Раніше це вважали малоймовірним або обмеженим способом розповсюдження хвороби.

Китайська влада підтвердила, що коронавірус нового типу, який вбив вже трьох людей, може передаватися від людини до людини.

Про це повідомив глава команди експертів Державного комітету з питань гігієни та охорони здоров'я КНР Чжун Наньшань 20 січня, передає Deutsche Welle.

Доведено, що принаймні два випадки захворювання в провінції Гуандун на півдні країни пов'язані з саме цим типом передавання вірусу.

Водночас у держкомітеті підтвердили, що загадковий вірус підхопили співробітники медустанов, в яких перебували хворі. Наразі відомо про 14 хворих медпрацівників.

Раніше у ВООЗ казали, що основним джерелом вірусу, судячи з усього, є якась тварина. Поки достеменно невідомо, яка саме, проте усі випадки захворювання були пов'язані з оптовим ринком морепродуктів Південного Китаю в Ухані. При цьому тип передавання від людини до людини спочатку спочатку вважали малоймовірним.

За даними Центру глобального аналізу інфекційних захворювань при Імперському коледжі Лондона, число потенційно заражених новим видом коронавірусу може перевищувати 1,7 тис. осіб. Існують побоювання, що число хворих може збільшитися через новорічні свята, коли мільйони людей вирушатимуть у подорожі не тільки країною, а й за її межі.

Нагадаємо, про вірус поки що відомо мало що. Патоген належить до родини коронавірусів і призводить до пневмонії та проблем з диханням. Протягом останніх кількох тижнів вірус поширився з Китаю й до кількох іноземних країн - зокрема, Японії, Південної Кореї та Таїланду. Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Випадки захворювання від коронавірусу виявили в Японії та Таїланді

Випадки захворювання від коронавірусу виявили в Японії та Таїланді

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Атака найнебезпечніших хвороб
Наступна публікація