У Китаї побудують атракціон "Титанік", на якому можна буде "пережити катастрофу"

У Китаї побудують атракціон "Титанік", на якому можна буде "пережити катастрофу"

На атракціоні відтворять "атмосферу катастрофи"

Творці планують вкласти в проект близько $ 165 млн.

У парку розваг в китайській провінції Сичуань побудують атракціон "Титанік". Сухопутна копія знаменитого лайнера коштуватиме близько 1 млрд юанів (приблизно $ 165 млн) і відкриється для відвідувачів, імовірно, у 2016 році.

За словами керівників проекту, всередині корабля розмістять музей, присвячений історії створення та потоплення судна. Крім того, на китайському "Титаніку" можна буде подивитися однойменний фільм Джеймса Кемерона. А також планується влаштувати атракціон, що відтворює зіткнення лайнера з айсбергом.

"Коли судно "зіткнеться з айсбергом", воно почне розгойдуватися і "занурюватися" у воду. Ми дамо людям відчути атмосферу катастрофи за допомогою світлових й звукових ефектів. Вони будуть думати про те, що вода накриє їх, і їм необхідно рятуватися", - розповів виконавчий директор компанії Seven Star Energy Investment Group, що займається втіленням проекту в життя.


Будівництво китайського "Титаніка" повинні розпочати найближчим часом. Актор Бернард Хілл, який виконав у фільмі Кемерона роль капітана судна Едварда Сміта сказав, що не засуджує цю ідею китайців. На його думку, зведення копії корабля ніяк не паплюжить пам'ять загиблих під час аварії лайнера в Атлантичному океані.

Як повідомлялося раніше, вченим вдалося встановити мелодію, під яку затонув Титанік.

Повʼязані теми:

Наступна публікація