У Китаї сім'я возз'єдналася з сином, якого викрали десятки років тому і продали: приголомшлива історія 

У Китаї сім'я возз'єдналася з сином, якого викрали десятки років тому і продали: приголомшлива історія 

Фото: ТСН.ua

Мати викраденого хлопчика за цей час допомогла возз'єднатися зі своїми сім'ями 29 іншим дітям.

У Китаї батьки знайшли свого сина, якого викрали 32 роки тому біля готелю. Хлопчику тоді було лише два роки. Увесь цей час пара шукала його, не покладаючи рук. Зрештою допомогла технологія розпізнавання облич.

ТСН.ua розповідає приголомшливу історію возз'єднання сім'ї.

Викрадення біля готелю

Хлопчик Мао Інь народився 23 лютого 1986 року. 17 жовтня 1988 року в місті Сіань провінції Шеньсі він разом з батьком Мао Чженьцзінем повертався з дитячого садка додому. Хлопчик захотів пити, і вони разом з батьком зупинилися біля входу до готелю. Батько ненадовго залишив його - у цей момент дитину вкрали.

Після цього хлопчика продали бездітній парі в сусідній провінції Сичуань пише CNN із посиланням на китайську державну телекомпанію CCTV. Влада каже, що все ще розслідує викрадення, а тому не розкриває подробиць про названих батьків Мао.

Відомо, що дитину виховували під ім'ям Гу Ніннін. Хлопець навіть не підозрював, що біологічні батьки шукають його понад три десятиліття. За даними CCTV, Мао навіть бачив, як його мати в телевізорі говорила про зниклого сина, і був зворушений її наполегливістю. Але, звісно, не розумів, що він і є той самий хлопчик.

Тисячі оголошень та сотні хибних слідів

Спочатку батьки шукали хлопчика в Сіані і в околицях, розклеюючи плакати. У якийсь момент надія замайоріла, і їм навіть здалося, що вони знайшли дитину. Але тоді вони помилилися.

Пані Лі звільнилася з роботи, аби витрачати весь час на пошуки сина. Вона роздала близько 100 тисяч оголошень у понад 10 провінціях і муніципалітетах. Але безуспішно. Протягом багатьох років вона з'являлася на численних телевізійних шоу в Китаї, навіть на X Factor. Усі ці можливості вона використовували, щоб попросити про допомогу із пошуками сина і підвищити обізнаність про ситуацію з викраденням дітей. Жінка розповіла, що за часи пошуків вона простежила три сотні можливих слідів її сина, але це було безуспішно, пише South China Morning Post.

2007 року Лі почала працювати волонтером в групі "Baby Come Back Home", щоб допомогти іншим батькам розшукувати своїх зниклих дітей. За даними державних ЗМІ, вона допомогла возз'єднатися зі своїми сім'ями 29 дітям. На той час її власний син все ще був зниклим безвісти. Тепер жінка збирається продовжувати працювати з групою.

ДНК-тест та технологія розпізнавання облич

В кінці квітня поліція в Сіані отримала повідомлення про те, що в кінці 1980-х років чоловік з провінції Сичуань купив дитину у провінції Шеньсі, повідомило державне інформаційне агентство Сіньхуа. Його продали за шість тисяч юанів - близько 22,5 тисячі гривень.

Поліція використала технологію розпізнавання облич, щоб проаналізувати стару фотографію Мао, коли він був ще дитиною. За нею відтворили його зовнішність у дорослому віці. Її порівняли зі світлинами в національній базі даних, згідно з даними CCTV. Подробиць про базу даних та спосіб порівняння фотографій немає.

Після низки розслідувань і порівнянь поліція розшукала в місті Мяньян людину, схожу на Мао. ДНК-тест підтвердив, що він і є зниклий Мао Інь. Зараз йому 34 роки і він займається бізнесом з декорування будинків.

Возз'єднання після 32 років розлуки 

18 травня під час прессконференції уже дорослий чоловік возз'єднався зі своєю сім'єю. Батьки розплакалися, обіймаючи свого віднайденого сина. Тримаючи сина за руки, Лі сказала: "Я більше не хочу його відпускати". Син відповів, що скоро приїде і буде жити зі своїми біологічними батьками.

Лі повідомили хороші новини ще 10 травня - на День матері в Китаї. "Це найкращий подарунок, який я коли-небудь отримувала", - сказала вона.

Торгівля дітьми в Китаї

Протягом десятиліть викрадення і торгівля дітьми були проблемами в Китаї, пише ВВС. Офіційних даних щодо цього немає, але на веб-сайті Baby Come Back Home 14 893 повідомлення про зниклих хлопчиків і 7 411 про дівчаток. За оцінками 2015 року в Китаї щорічно викрадали 20 тисяч дітей. 2009-го Міністерство громадської безпеки Китаю створило базу даних ДНК. Відтоді вона допомогла знайти понад шість тисяч дітей. У травні 2016-го відомство також запустило систему під назвою "Возз'єднання". До червня 2019-го вона допомогла чотирьом тисячам дітей віднайти родини.

Нагадаємо, минулого року поліція міста Ньюпорт-Біч, що в штаті Каліфорнія, повідомила про арешт вбивці 11-річної Лінди О'Кіф – справу не могли закрити понад чотири десятиріччя. Нарешті це вдалось зробити після того, як правоохоронці почали публікувати щемливу історію про день вбивства від імені дівчинки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація