У китайській провінції Хубей зафіксували 116 нових смертельних випадків через коронавірус

У китайській провінції Хубей зафіксували 116 нових смертельних випадків через коронавірус

Фото: Associated Press

У світі кількість загиблих від інфекції зросла до 1486.

У четвер у китайській провінції Хубей 116 людей загинули від пневмонії, викликаної новим типом коронавірусу COVID-19

Про це повідомляє CNN із посиланням на представників охорони здоров'я регіону. 

Більшість смертей від коронавірусу сталася на території материкового Китаю, там загинули 1,483 особи. Ще по одному летальному випадку зафіксували у Гонконгу, Японії та на Філіппінах

Також влада провінції Хубей підтвердила 4,8 тисяч нових випадків зараження вірусом, що збільшило загальну кількість інфікованих у епіцентрі спалаху до 51,9 тисяч людей.

За даними управління охорони здоров’я, в Хубеї госпіталізовано 36,719 пацієнтів, 1,685 із них нині у критичному стані. Також повідомляється про 4,131 видужалого пацієнта.

Загальна кількість підтверджених випадків коронавірусу у світі на цей момент перевищила  65,1 тисяч.

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн. Двоє українців підхопили вірус на круїзному лайнері.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса.

Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передався і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Атака найнебезпечніших хвороб
Наступна публікація