У КНДР переміщують ракети з центру розробки в Пхеньяні

У КНДР переміщують ракети з центру розробки в Пхеньяні

Фото: Reuters

У повідомленні не уточнюється інформацію про те, коли і куди вони були переміщені.

Кілька північнокорейських ракет були перенесені з ракетобудівного комплексу в Пхеньяні, що може свідчити про те, що КНДР готується вжити додаткові провокаційні дії.

Про це повідомила південнокорейська телерадіокомпанія KBS, передає Reuters.

У повідомленні наводиться цитата неназваного джерела розвідки, яке заявило, що представники розвідки Південної Кореї і США виявили, що ракети перевозяться з північнокорейського комплексу з досліджень і розробки ракет в Санум-Доні в північній частині Пхеньяна.

Своєю чергою, у повідомленні не уточнюється інформацію про те, коли і куди вони були переміщені.

Йдеться або про ракети середньої дальності Hwasong-12, або про міжконтинентальні балістичні ракети Hwasong-14. При цьому ракетний комплекс в Санум-Доні  спеціалізується на виробництві міжконтинентальних балістичних ракет.

Джерело в міністерстві оборони Південної Кореї не змогло підтвердити це повідомлення, або будь-які незвичайні дії в згаданому районі.

Однак південнокорейський чиновник висловив занепокоєння з приводу того, що Північна Корея може провести більше провокаційних актів ближче до ювілею від заснування її комуністичної партії 10 жовтня або, можливо, коли Китай проведе свій Конгрес партії 18 жовтня.

Нагадаємо, у неділю, 24 вересня, Пхеньян опублікував серію фото і відеоколажів, на яких північнокорейські ракети "знищують" американські бомбардувальники і авіаносець

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація