У Конгресі оприлюднили таємну доповідь про зловживання ФБР під час розслідування "російського сліду"

У Конгресі оприлюднили таємну доповідь про зловживання ФБР під час розслідування "російського сліду"

Фото: Reuters

Трамп дозволив оприлюднити документ попри застереження спецслужб.

Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США у п'ятницю оприлюднив таємну доповідь про зловживання з боку Федерального бюро розслідувань (ФБР) під час слідства у справі щодо "російського сліду". Це сталося після того, як Дональд Трамп дозволив оприлюднити документ попри застереження спецслужб, що це може підірвати національну безпеку США.

Про це пише Reuters.

У документі, зокрема, йдеться про те, що під час розслідування можливих зв'язків команди Трампа з російською владою ФБР начебто незаконно стежила за екс-радником президента США Картером Пейджем. Начебто підставою для отримання у суді дозволу на стеження стали дані, отриманні британським шпигуном частково за гроші Демократичної партії.

Також у меморандумі зазначається, що ФБР та Міністерство юстиції США діяли здебільшого на користь демократів.

Демократи зі свого вважають публікацію меморандуму спробою республіканців підірвати довіру до розслідування "російського сліду" та до спецпрокурора Роберта Мюллера. 

Раніше повідомлялося, що директор ФБР Крістофер Рей може оголосити про відставку, якщо президент США Дональд затвердить рішення про оприлюднення так званої доповіді Нуньєса, яка закидає ФБР зловживання законодавством для того, щоб стежити за кампанією очільника Білого дому. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація