У Конгресі США зацікавилися зв’язками росіянки Бутіної з радником Трампа із нацбезпеки

У Конгресі США зацікавилися зв’язками росіянки Бутіної з радником Трампа із нацбезпеки

Фото: Reuters

Представники демократів вимагають надання документів.

Новий виток скандалів навколо російського впливу на президента США Дональда Трампа може виникнути після дослідження документів щодо зв’язків його радника з національної безпеки Джона Болтона та заарештованої громадянки РФ Марії Бутіної. Надати матеріали вимагають представники Демократичної партії в американському Конгресі.

Вимога міститься в листі до глави апарату Білого дому Джона Келлі. Авторами запиту стали заступник голови комітету з нагляду палати представників Елайджа Каммінгс і заступник глави підкомітету з національної безпеки Стівен Лінч. Конгресменів цікавить, чи правдивими є повідомлення ЗМІ про участь Болтона в роботі круглого столу з питань лібералізації обігу зброї, який був організований Бутіною нібито за спонсорської підтримки російської організації "Право на зброю".

Тим часом саму Бутіну днями перевели з Вашингтона до в'язниці Александрії. "Посольству стало відомо, що після місячного утримання у Вашингтонській в'язниці російську громадянку без жодного попередження у п'ятницю ввечері перевели до в'язниці Александрії. При цьому забрали всі речі, включаючи книги, рушники, кросівки, предмети гігієни", - відзначили в дипломатичному представництві РФ у США. Там говорять про те, що "перебування у столичній в'язниці закінчилося принизливим особистим оглядом з повним роздяганням". При цьому Бутіну етапували в кайданах.

Трамп заступився за свого сина у Твіттері та наговорив зайвого

Трамп заступився за свого сина у Твіттері та наговорив зайвого

Повʼязані теми:

Наступна публікація