У Кореї українці вже голосують за нову Верховну Раду України

Дільниця там відчинилася о другій ночі за київським часом.

У столиці Республіки Корея Сеулі вже працює виборча дільниця на позачергових виборах до Верховної Ради України.

Вона відчинилася у приміщенні Посольства України в Республіці Корея о восьмій ранку за місцевим часом. У Києві тоді була друга година ночі.

У посольстві нагадують, що проголосувати зможуть ті українці, які перебувають на консульському обліку. Виборцям із собою потрібно мати паспорт громадянина України для виїзду за кордон (не внутрішній).

О другій ночі за Києвом і о восьмій за місцевим часом також відкрилася виборча дільниця в столиці Японії Токіо.

Першими в світі почали голосувати українці в Австралії. Там виборча дільниця відчинилася о першій годині ночі за київським часом.

А завершиться голосування за кордоном на дільниці в американському Сан-Франциско о 6:00 за київським часом 22 липня.

Напередодні повідомлялося, що в Посольстві України в Індії зіпсували всі бюлетені для голосування на парламентських виборах.

За даними ЦВК, загалом за кордоном розташовані 102 виборчі дільниці.

Нагадаємо, у неділю, 21 липня, українці голосуватимуть за нову Верховну Раду. Виборчі дільниці в Україні відчиняться о 8:00, а зачиняться о 20:00. Кожному виборцю видаватимуть по два бюлетені – за нардепів-мажоритарників та партії. Тим, хто змінив місце голосування без зміни виборчої адреси, а також українцям за кордоном видаватимуть по одному бюлетеню – зі списком 22 партій.

Згідно із даними Державного реєстру виборців, кількість виборців становить 29,9 млн осіб, зокрема на закордонних виборчих дільницях – майже 444 тис. осіб.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація