У Кремлі натякнули, що США порушують "ракетний" договір

У Кремлі натякнули, що США порушують "ракетний" договір

Фото: Getty Images

Прес-секретар Путіна заперечив обвинувачення Обами у порушенні РФ домовленості щодо ядерної зброї.

У Росії відхрестилися від порушення Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

"У цьому випадку російська сторона зберігає свою прихильність договору РСМД і ми підтверджуємо свою принципову прихильність договором РСМД. Ми вважаємо будь-які претензії на нашу адресу з боку США необґрунтованими. Своєю чергою маємо і ряд претензій щодо США в плані виконання РСМД", – наголосив він.

За словами Пєскова, Росія не має наміру ні з ким обговорювати розміщення зброї "на своїй території", маючи на увазі заяву президента України Петра Порошенка про плани Кремля розміщувати ядерну зброю в окупованому Криму.

"Що стосується ядерної або не ядерної зброї в Криму, оскільки Крим є регіоном РФ, Росія ні з ким не має наміру обговорювати дії на своїй власній території, які здійснюються в суворій відповідності з нормами і принципами міжнародного права", – додав він.

Зазначимо, напередодні президент США Барак Обама опублікував статтю в The Washington Post про необхідність скорочення ядерної зброї у світі, в якій звинуватив Росію у недотриманні договору про ліквідацію ракет малої і середньої дальності.

Нагадаємо, раніше у США запевнили, що РФ дистанціюється в питанні ядерної безпеки. За словами заступника помічника президента США з національної безпеки Бена Родса, все, що Росія робить, — це ізолює себе від обговорення цих тем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація