У Кремлі не згодні із оцінкою ЄС щодо ситуації в Україні

У Кремлі не згодні із оцінкою ЄС щодо ситуації в Україні

Фото: Getty Images

Туск очікує подовження антиросійських санкцій.

Точка зору Росії не збігається з оцінкою подій в Україні, яку висловив голова Європейської ради Дональд Туск.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають РИА Новости.

"Так, дійсно, існує різниця в оцінці того, що відбувається на Україні і в оцінці нинішнього стану справ з українським врегулюванням. І тут точка зору Росії не збігається з точкою зору, яка була озвучена паном Туском", - заявив він.

Зокрема, Туск на саміті G7 в Брюсселі заявив, що ЄС і США займають приблизно одну і ту ж позицію, в зв'язку з чим він очікує подовження загальної санкційної політики проти Росії.

Нагадаємо, Євросоюз і США мають однакову оцінку конфлікту в Україні, але подільші відносини з Росією бачать по-різному. Таким став підсумок зустрічі голови Європейської Ради Дональда Туска з президентом Дональдом Трампом у Брюсселі напередодні саміту НАТО. ЄС вважає Росію причетною до розпалювання війни в Україні і вимагає від Кремля дотримуватися мінських домовленостей. Вочевидь, таку ж позицію має й Вашингтон, але ніхто з учасників зустрічі не уточнив, що мається на увазі під різними поглядами на майбутнє взаємин із РФ. Відкритими залишилися також низка питань щодо зовнішньої і внутрішньої політики ЄС, які намагалися роз'яснити Трампу Туск і голова Єврокомісії Жан Клод Юнкер - в ході годинної зустрічі. Втім, цілий ряд питань залишився відкритим. 

Саміт "Великої сімки": в яких умовах житимуть лідери країн-учасниць

Саміт "Великої сімки": в яких умовах житимуть лідери країн-учасниць

Повʼязані теми:

Наступна публікація