У Кремлі пообіцяли розглянути пропозицію Зеленського про зустріч із Путіним у новому форматі

У Кремлі пообіцяли розглянути пропозицію Зеленського про зустріч із Путіним у новому форматі

Фото: pixabay.com

Там зазначили, що поки не готові надати відповідь.

У Кремлі планують розглянути пропозицію президента України Володимира Зеленського провести перемовини із російським президентом Володимиром Путіним у новому форматі із залученням лідерів США, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Про це журналістам заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Я поки не готовий відповідати, це абсолютно новий формат. Потрібно зрозуміти, чи є перспективи у такої зустрічі, потрібно зрозуміти, що це за новий формат пропонується. Це нова ініціатива. Безумовно, вона буде розглянута, але поки не можу дати якусь реакцію", - зазначив він.

За його словами, потрібно буде вирішити питання із Мінськими домовленостями, оскільки, зокрема США, не були їхніми підписантами.

Напередодні президент України Володимир Зеленський звернувся до українців та президента РФ Володимира Путіна через анонсований телеміст  між українським телеканалом NewsOne та російським державним каналом "Росія 1". У зверненні до українців Зеленський наголосив, що телеміст – "дешевий і небезпечний піархід" перед виборами, метою якого є розділення українців на два табори. Він також закликав Путіна провести перемовини в Мінську у новому форматі - із залученням лідерів США, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Нагадаємо, 12 липня український телеканал NewsOne, що належить кандидату в нардепи від "Опозиційної платформи - За життя" та куму Путіна Віктору Медведчуку, та канал "Росія 1", яким керує російський пропагандист Дмитро Кисельов, запланували провести спільний двогодинний телеміст "Треба поговорити". Проведення цього телемосту між NewsOne та "Росією 1" обурило багатьох громадян, активісти закликали провести акцію протесту біля будівлі телеканалу у Києві.

На самому телеканалі порівнюють цю подію зі знаковим телемостом 1986 року між СРСР та США. Там повідомили, що отримують безліч дзвінків від людей, які підтримують ідею проведення телемосту, і нарахували "близько 70% людей, які чекають прямих політичних переговорів з Росією". У публікації наголошується, що це буде "діалог між народами України і Росії", необхідний "заради миру".

Активісти влаштовують протести через телеміст між телеканалами "Росія-1" і NewsOne

Активісти влаштовують протести через телеміст між телеканалами "Росія-1" і NewsOne

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація