У Кремлі прокоментували бої в Ідлібі та пояснили обстріл турецьких військових

У Кремлі прокоментували бої в Ідлібі та пояснили обстріл турецьких військових

Фото: Associated Press

Наголошується, що військові перебували за межами спостережних постів.

Президент РФ Володимир Путін провів оперативну нараду з постійними членами Ради Безпеки. Зокрема, йшлося про ситуацію навколо сирійської провінції Ідліб.

 Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

У Кремлі зазначають, що стурбовані ескалацією ситуації, "спровокованої терористичними угрупованнями, які активізували наступальні дії проти сирійської армії".

Росія наголошує, що зробила усе можливе для убезпечення турецьких військовослужбовців на спостережних постах. Вони недавно з'явилися у регіоні. Військові на постах мали контролювати діяльність бойовиків, недопускати терористичну активність і попереджати агресивні дії щодо російських військових об'єктів. "Виконати це завдання турецьким партнерам не вдалося", - наголошують у Путіна.

Зазначається, що на постах спостереження жоден турецький військовий не постраждав. "Трагічні випадки загибелі турецьких військових відбулися в місцях проведення наступальних операцій з боку терористичних угруповань", - йдеться у повідомленні.

У Кремлі наголошують на тому, що турецькі військові в Ідлібській зоні за межами спостережних постів знаходитися не повинні.

Нагадаємо, 27 лютого в провінції Ідліб загинули щонайменше 29 турецьких військовослужбовців унаслідок авіаудару. Губернатор турецької провінції Хатай, що межує з Сирією, Рахмі Доган, повідомив, що турецькі сили зазнали нападу з боку сирійських урядових військ (які підтримує Росія). Є також поранені військові, деякі у тяжкому стані. 

28 лютого на прохання Туреччини через загострення ситуації в сирійській провінції Ідліб відбудеться засідання НАТО.

Зазначимо, що в Сирії триває активна фаза боїв за північно-західну провінцію Ідліб. Війська президента Башара Асада за підтримки РФ розпочали наступ, який вже охрестили "останньою битвою за Ідліб". З іншого боку – опозиція, яка за підтримки США та Туреччини поки втримує контроль над провінцією. ТСН.ua розповідає, як Росія та Туреччина розпочали протистояння на сирійській землі, чому "пішла по швах" дружба між Путіним та Ердоганом та чим небезпечна війна у Сирії для Європи. 

На порозі війни: Туреччина скликає негайне засідання НАТО через ситуацію в Сирії

На порозі війни: Туреччина скликає негайне засідання НАТО через ситуацію в Сирії

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Битва за Сирію
Наступна публікація