У Кремлі відповіли на обвинувачення Facebook

У Кремлі відповіли на обвинувачення Facebook

Дмитро Пєсков / Фото: Getty Images

Пєсков каже, що російська влада не причетна до реклами. 

Російська влада ніколи не займалася розміщенням політичної реклами в соціальній мережі Facebook. Так прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував заяви засновника соцмережі Марка Цукерберга щодо проплаченої політичної реклами РФ у Facebook.

"Ми не знаємо, хто і як розміщує рекламу в Facebook, і ніколи цим не займалися, і ніколи російська сторона не була до цього причетна", - наводить його цитату російське агентство "Інтерфакс".

Нагадаємо, глава соцмережі Марк Цукерберг пообіцяв передати членам конгресу США, які ведуть розслідування про втручання Росії в президентські вибори 2016 року, дані про політичну рекламу, проплаченою російськими компаніями.

У майбутньому в соцмережі вимагатимуть надавати дані про спонсорів тих, хто розміщає рекламу політичного характеру. 

Раніше у Кремлі вже заявляли, що нібито не мали ніякого стосунку до втручання в американські вибори через соціальні мережі. 

Напередодні директор служби безпеки Facebook Алекс Стамос заявив, що намагаючись відстежити зв'язок між можливим втручанням Москви у вибори в США і рекламними оголошеннями у Facebook, в соцмережі знайшли приблизно 470 фейкових акаунтів і сторінок, які з червня 2015 по травень 2017 років придбали близько 3 тисяч оголошень на загальну суму 100 тисяч доларів. Ці облікові записи та сторінки були пов'язані один з одним і, ймовірно, діяли з Росії.

Переважна більшість рекламних оголошень були зосереджені на посиленні соціальних і політичних розбіжностей в американському суспільстві. 

Facebook проти РФ: Цукерберг передав конгресу дані про рекламу, яку замовляла Москва

Facebook проти РФ: Цукерберг передав конгресу дані про рекламу, яку замовляла Москва

Повʼязані теми:

Наступна публікація