У Кремлі відреагували на припущення про використання карт США на ролику з новою ядерною ракетою РФ

У Кремлі відреагували на припущення про використання карт США на ролику з новою ядерною ракетою РФ

Фото: Reuters

За словами Пєскова, "прив'язки до якоїсь конкретної країни немає".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в показаних графічних зображеннях польотів російських ракет географічні обриси носили умовний характер і ніяких карт штатів США не використовувалося.

Про це повідомляє Інтерфакс.  

"Я не бачу підстав для того, щоб говорити, що там дійсно використані якісь штати США. Ніяких карт там використано не було, це абсолютно умовні якісь географічні обриси", - заявив Пєсков.

Він також додав, що "прив'язки до якоїсь конкретної країни немає".

"Ще раз повторюю, і президент про це говорив: Росія не збирається ні на кого нападати, і ця зброя не є загрозою ні для кого, хто не виношує мету про напад на нашу країну", - підкреслив Пєсков.

Також Пєсков пояснив, чому під час презентації новітніх зразків російського озброєння використовувалася графіка.

"Оскільки йдеться про ультрасучасні розробки, які тільки вчора і були розсекречені, то Росія з відомих причин не може, що називається, в повний зріст показувати ці вироби", - зазначив він.

Путін пригрозив цивілізованому світу ядерною зброєю

Путін пригрозив цивілізованому світу ядерною зброєю

За словами Пєскова, розробку в Росії нових видів озброєння не можна вважати порушенням сформованого в світі ядерного паритету, оскільки «інша сторона» також має зброю, від якої не можна захиститися.

Він також сказав, що Росія не розвиває системи озброєнь, яка повинна нейтралізувати стратегічні сили противника.

Нагадаємо, учора, 1 березня, президент Росії Володимир Путін під час промови перед Федеральними зборами розповів про розробку нового озброєння, яке, за його словами, не має аналогів у світі, і недвозначно пригрозив Заходу готовністю застосувати ядерну зброю. Цим його промова запам'яталася найбільше. Чим Путін лякав світ дивіться за посиланням. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація