У Кремлі відреагували на ультиматум США щодо закупівлі Туреччиною С-400

У Кремлі відреагували на ультиматум США щодо закупівлі Туреччиною С-400

Фото: flickr.com/photos/29712319@N02/

Пєсков вважає вимоги США "неприйнятними".

У Кремлі вважають "неприйнятною" вимогу США до Туреччини відмовитися від російських зенітно-ракетних комплексів С-400 протягом двох тижнів, про що повідомляв американський телеканал CNBC.

Про це 22 травня пише ТАСС з посиланням на слова речника президента РФ Дмитра Пєскова.

"До ультиматумів загалом ми ставимося надзвичайно негативно, ми вважаємо неприпустимими подібні ультиматуми", - сказав Пєсков.

За його словами, Кремль виходить з того, що керівництво Туреччини та президент Реджеп Таїп Ердоган, неодноразово називали цю угоду вже звершень.

"З цього і виходимо, ця угода реалізується", - підкреслив прес-секретар президента РФ.

Нагадаємо, американський телеканал CNBC повідомив, що Сполучені Штати Америки закликають Туреччину відмовитися від купівлі російських зенітних ракетних комплексів С-400 протягом двох тижнів. Інакше Вашингтон погрожує створити Анкарі "великі проблеми".

Раніше Штати неодноразово закликали Туреччину відмовитися від купівлі російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Інакше Анкарі пригрозили "серйозними наслідками": Штати не продадуть Туреччині ані F-35 (американський винищувач-бомбардувальник), ані Patriot (зенітно-ракетні комплекси).

Зазначимо, що міністр оборони Туреччини Хулуси Акар заявив, що Туреччина придбає у Росії зенітно-ракетні системи С-400 через нагальну потребу забезпечити безпеку країни. За його словами, розміщення С-400 в Туреччині розпочнеться в жовтні, а командування ЗС Туреччини пізніше визначить місця їх дислокації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація