У Кремлі відреагували на заяву Генштабу ЗСУ щодо нарощення військової присутності РФ на кордоні з Україною

У Кремлі відреагували на заяву Генштабу ЗСУ щодо нарощення військової присутності РФ на кордоні з Україною

Фото: Reuters

Для конкретики Пєсков порадив звертатися до Міноборони РФ. 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив , що Росія змінює конфігурацію Збройних сил "на своїй території так, як вважає за доцільне".

Це він сказав, відповідаючи на запитання щодо заяви Генштабу ЗСУ про нарощення військової присутності на кордоні з Україною, передає ТАСС

"Російська Федерація вільна змінити конфігурацію Збройних сил на своїй території відповідно до того, наскільки це вважається за доцільне...Що стосується конкретики, то в цьому випадку все-таки краще це питання адресувати колегам в Міністерство оборони", - сказав Пєсков. 

Нагадаємо, начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що Росія наростила військову присутність на кордоні з Україною трьома мотострілецькими дивізіями, які призначені для ведення наступальних дій. За його словами, "організаційно-штатна структура, озброєння та військова техніка, яка надходить на їх комплектування, свідчить про те, що ці дивізії є по своїй суті ударними і призначені для ведення швидких наступальних дій". Головнокомандувач ЗСУ додав, що ці дивізії перебувають поблизу кордону на постійній основі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація