У Кремлі вважають, що країни ЄС "соромляться" ветувати санкції проти Росії

У Кремлі вважають, що країни ЄС "соромляться" ветувати санкції проти Росії

Фото: flickr.com/photos/29712319@N02/

На думку помічника президента РФ, антиросійські санкції вносять "додаткове сум'яття" в світові справи.

У Кремлі вважають, що низка країн Євросоюзу виступають проти санкцій щодо Росії, проте "соромляться сказати" про це.

Про це заявив помічник російського президента з міжнародних питань Юрій Ушаков, пише УНІАН.

"Два слова про санкції. Скільки їх наприймали, напевно, й самі автори в них вже плутаються. Головне, що вони шкідливі як для тих, кого карають, так і для тих, хто карає. Ще більш прикро, що ці санкції вносять додаткове сум`яття в непрості міжнародно-політичні та економічні відносини, підривають принципи Світової організації торгівлі", - сказав він.

За словами Ушакова, у нього ”перед очима стоїть дискусія” на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, де ”високі представники вельми солідних європейських країн” заявляли, що санкції проти Росії через вторгнення до України є "контрпродуктивними", тож вони їх не підтримують.

"Це було заявлено в місті Санкт-Петербург, а сказати те ж саме в місті Брюссель ці країни чомусь соромляться. Але ж достатньо розумного голосу однієї країни, й з санкціями на лінії Євросоюзу було б покінчено, оскільки не було б консенсусу для їхнього подовження", - вважає помічник президента РФ.

Окремо Ушаков запевнив, що Росія очікує від України чітких сигналів щодо готовності виконувати Мінські домовленості.

"Як і раніше, немає спокою на південному сході України, населення Донбасу фактично живе у стані облоги. Нова українська влада повинна чітко дати сигнали готовності виконувати Мінські домовленості, а головне - реально вжити відповідні конкретні кроки з їхньої реалізації", - резюмував він.

Нагадаємо, санкції проти Росії у вигляді замороження активів і заборони в’їзду деяким особам вперше ввели у 2014 році. Зараз до списку входить 171 особа і 44 компанії. Крім того, Палата представників Конгресу США схвалила проект закону, який визначає політикою США невизнання суверенітету Російської Федерації над Кримом, його повітряним простором чи територіальними водами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація