У Лаврова розкритикували ідею миротворців на Донбасі та занепокоїлись летальною зброєю США

У Лаврова розкритикували ідею миротворців на Донбасі та занепокоїлись летальною зброєю США

Фото: РИА Новости

За словами Захарової, у питанні миротворчої місії "треба бути гранично чіткими".

У МЗС РФ знову змінили позицію щодо місії ООН на Донбасі, а також прораховують ситуацію після надання Україні американської летальної зброї.

Про це заявила офіційний речник МЗС Росії Марія Захарова, передає УНІАН

"Зараз осінь 2017 року, і ми бачимо, як слова "летальна зброя" використовується "президентом миру" майже щодня. Я думаю, що це привід замислитися, в якій ситуації перебуває Україна. Щодо того, прораховуємо чи ні. Звичайно, прораховуємо розвиток ситуації", - сказала Захарова.

Вона висловила жаль, що Порошенко завойовував голоси виборців під гаслом, що він буде "президентом миру".

"Зараз у стінах ООН розробляється і опрацьовується російський проект резолюції з приводу участі оонівських миротворчих сил. Багато спекуляцій було на цю тему, дуже багато спекуляцій було в ЗМІ України щодо того, що нібито миротворці будуть розміщуватися на всій території Донбасу... Я хотіла б нагадати, про що йдеться. Це дуже важливе питання. Вони будуть розгортатися на лінії зіткнення, де перебувають спостерігачі ОБСЄ для того, щоб забезпечувати їхню безпеку. Не більше і не менше. Усі двоякі міркування неприпустимі - тут треба бути гранично чіткими", - підкреслила Захарова.

Вона зауважила, що наразі триває робота над проектом резолюції. За словами чиновниці, є пропозиції різних країн, тож "говорити про те, що і коли ляже на стіл Радбезу для голосування, поки зарано".

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко звернувся до ООН з ініціативою розгорнути миротворчу місію на Донбасі. Українська сторона наполягає, що миротворці мають бути присутніми на всій окупованій території Донбасу, включно до українсько-російського державного кордону.

Путін погодився із розміщенням миротворців на всій території Донбасу. Президент РФ провів телефонну розмову із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Зазначається, що під час розмови він докладно зупинився на російській ініціативі про заснування місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ).

З урахуванням висловлених Меркель міркувань він заявив про готовність доповнити функції миротворців, пропоновані в російському проекті резолюції Радбезу ООН. "Мається на увазі, що забезпечення охорони спостерігачів ОБСЄ оонівцями може здійснюватися не тільки на лінії зіткнення після розведення сил і засобів обох сторін, але і в інших місцях, де СММ ОБСЄ проводить свої інспекційні поїздки відповідно до Мінського комплексу заходів", - наголошує прес-служба Путіна. 

США підтримує розміщення миротворців на окупованих територіях Донбасу

США підтримує розміщення миротворців на окупованих територіях Донбасу

Повʼязані теми:

Наступна публікація