У Лаврова відреагували на схвалення конгресом США нових антиросійських санкцій

У Лаврова відреагували на схвалення конгресом США нових антиросійських санкцій

Фото: Reuters

У МЗС РФ пообіцяли відповісти на дії Штатів.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков вважає схвалення конгресом США нових санкції проти Росії кроком до знищення перспектив для нормалізації відносин між країнами.

Про це повідомляє ТАСС.

"Те, що відбувається не вкладається в рамки здорового глузду. Автори і спонсори цього законопроекту роблять дуже серйозний крок у напрямку знищення перспектив для нормалізації відносин з Росією", - сказав він.

За його словами, Москва "не піддається емоціям і продовжить шукати форми для результативного діалогу з США".

На думку Рябкова, ухвалення законопроекту - це усвідомлений вибір ворогів Росії в США, які "зовсім розперезалися і не знають упину в своєму запалі".

"Відповідно, ми так і будемо сприймати сьогоднішню Америку. Вашингтон - джерело небезпеки. Це треба розуміти і діяти, узгоджуючи їх з таким розумінням: виважено, розумно і спокійно", - зауважив посадовець.

Рябков підкреслив, що Росія неодноразово надсилала США сигнал про можливі дії у відповідь на антиросійські санкції і розраховує, що він дійшов.

"Десятки разів говорили про те, що без відповіді ці дії не залишаться. Я думаю, що за всього небажання, властивому сьогоднішньому Вашингтону, слухати і чути когось, крім себе, все-таки наш сигнал дійшов", - додав він.

Нагадаємо, палата представників конгресу США ухвалила новий пакет антиросійських санкцій. Тепер документ має підписати президент США Дональд Трамп.  

Документ забороняє приватні інвестиції понад $ 10 млн в російські приватизаційні операції, що приносять "несправедливу вигоду" чиновникам, їхнім партнерам або родичам. Також забороняється інвестувати більше $ 5 млн на експортні нафто - і газопроводи. Крім того, законопроект скорочує термін надання кредитів для російських нафтогазових компаній до 60 днів замість нинішніх 90, а для банків – з 30 до 14 днів. Заборона інвестицій в нафтогазові проекти торкнеться тільки нових проектів на шельфі, в Арктиці і на сланцевих родовищах. Розширюються і посилюються секторальні санкції у залізничному, металургійному і гірничодобувному секторах.

Ще одним нововведенням став пункт, згідно з яким президент США повинен буде надавати Конгресу щорічні доповіді про російських мільярдерів і їхню близькість до президента РФ Володимира Путіна. Але нові санкції не повинні торкнутися співпраці Росії і США в космосі і завдати шкоди НАСА. 

Палата представників США проголосували за посилення економічного тиску проти Москви

Палата представників США проголосували за посилення економічного тиску проти Москви

Повʼязані теми:

Наступна публікація