У Лаврова виступили з погрозами країнам, які висилають російських дипломатів

У Лаврова виступили з погрозами країнам, які висилають російських дипломатів

Фото: Reuters

МЗС РФ назвали рішення країн ЄС і НАТО "недружнім кроком".

Міністерство закордонних справ Росії назвало рішення низки країн щодо видворення російських дипломатів "недружнім кроком". Про це повідомляється на сайті МЗС РФ.

МЗС РФ  виразило "рішучий протест у зв'язку з ухваленим низкою країн-членів ЄС і НАТО рішенням про вислання російських дипломатів".

"Розглядаємо цей крок як недружній і такий, що не відповідає завданням та інтересам встановлення причин і пошуку винних в інциденті, що стався 4 березня цього року в Солсбері. Провокаційний жест горезвісної солідарності з Лондоном цих країн, що пішли на поводу у влади Великобританії в так званій "Справі Скрипалів" і не спромоглися розібратися в обставинах того, що сталося, є продовженням конфронтаційної лінії на ескалацію ситуації", – повідомляється в заяві.

Отруєння Скрипаля: 5 країн готові вислати російських дипломатів

Отруєння Скрипаля: 5 країн готові вислати російських дипломатів

Зазначається, що у відомстві також звинуватили британську владу, вказуюючи на її заангажовану, упереджену та лицемірну позицію. "Само собою зрозуміло, що вказаний недружній крок цієї групи країн не мине безслідно і ми на нього відреагуємо", – пригрозили у російському міністерстві.

Нагадаємо, українська сторона готувалася до рішення про видворення з України російських дипломатів і зробила це скоординовано з міжнародними партнерами. США також висилають із країни 60 російських диломатів і закривають консульство РФ в Сіетлі. Відповідний указ підписав президент Дональд Трамп. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація