У Лівії відкрили кримінальну справу проти 14 українців із захопленого танкера "Рута"

У Лівії відкрили кримінальну справу проти 14 українців із захопленого танкера "Рута"

Фото: marinetraffic.com

Екіпаж судна підозрюють у контрабанді нафти.

Лівійська берегова охорона арештувала два танкери, серед яких судно з українським прапором, і затримала їхні екіпажі, які підозрюються у контрабанді нафти.

Про це повідомляє Al Jazeera.

У столиці Лівії Тріполі відкрили кримінальну справу проти 14 українців, які були на танкері "Рута", а також проти чотирьох турків і двох грузинів, які перебували на танкері "Stark", що ходить під конголезьким прапором.

Повідомляється, що у момент захоплення лівійськими військовими "Рута" мала близько 3330 тонн нафти в баках, а "Stark" - який може перевозити 1236 тонн – саме готувався до завантаження, коли зненацька прибула берегова охорона.

Речник ВМС Лівії Аюб Касем розповів, що берегова охорона помітила танкери ще у четвер, а в п'ятницю вранці почала діяти.

За його словами, "нафтові контрабандисти були добре озброєні і були підтримані невеликими човнами (з озброєними людьми). Вони чинили запеклий опір, але у підсумку були захоплені лівійськими військовими після більш, ніж трьох годин перестрілки".

Аюб Касем стверджує, що декілька разів човни з озброєними людьми поверталися і відкривали вогонь з автоматів Калашникова і важких кулеметів.

Нагадаємо, агентство Reuters повідомило про те, що лівійські військово-морські сили захопили два судна, підозрювані в контрабанді нафти з цієї північноафриканської країни, одне з яких – танкер "Рута" під українським прапором. У МЗС поки що перевіряють інформацію про затримання. 

В адміністрації Одеського морського торгового порту повідомили, що танкер, затриманий у Лівії, належить одеській компанії. Екіпаж теплохода складається з жителів Одеського регіону. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація