У Лівії збили американський безпілотник. Пентагон звинувачує військових РФ

У Лівії збили американський безпілотник. Пентагон звинувачує військових РФ

Фото: Associated Press

Штати вимагають повернути уламки апарата.

У ВМС США переконують, що зниклий наприкінці листопада в небі над Лівією безпілотник був збитий російськими засобами ППО.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Reuters.

Згідно зі словами командувача АФРИКОМ Стівена Таунсенда, який в бесіді з агентством озвучив вимоги повернути американській стороні уламки збитого апарату, керуючі засобами ППО "не знали про те, що безпілотний літальний апарат належить США в той момент, коли відкрили по ньому вогонь".

Офіційний представник командування Крістофер Карні, своєю чергою, вкотре нагадав про те, що в країні перебувають російські найманці.

Раніше повідомлялося, що в Лівії загинули від 10 до 35 найманців російської приватної військової компанії "Вагнер", які воюють на боці бунтівного генерала Халіфи Хафтара. Перші повідомлення про загибель росіян з'явилися в арабомовних акаунтах у Twitter, потім схожу інформацію з посиланням на лівійські урядові сили опублікував канал "Аль-Джазіра", а також Bloomberg. Цю інформацію виданню "Медуза" підтвердили чотири найманці, особа з керівництва "Союзу добровольців Донбасу", пов'язаний з ринком ПВК ветеран ФСБ і близька до керівництва "Вагнера" людина.

Нагадаємо, під час наступу бунтівного генерала Халіфи Хафтара на столицю Лівії Тріполі загинули близько 3 тисяч осіб, ще сотням тисяч довелося покинути свої будинки. Тим часом РФ відправляє на підтримку Хафтару військових ПВК "Вагнера", а визнаний ООН прем'єр під час виступу на Генасамблеї благає зупинити масове вбивство своїх співгромадян. ТСН.uа розповідає, як розвиваються події в африканській країні, як конфлікт підтримує РФ і чим це небезпечно для Європи.

В Лівії обстріляли український Іл-76, що перевозив гуманітарний вантаж під егідою Червоного Хреста

В Лівії обстріляли український Іл-76, що перевозив гуманітарний вантаж під егідою Червоного Хреста

Повʼязані теми:

Наступна публікація