У Лондоні лише на 4 роки засудили няню, яка до смерті затрясла немовля

У Лондоні лише на 4 роки засудили няню, яка до смерті затрясла немовля

У Лондоні лише на 4 роки засудили няню, яка до смерті затрясла немовля

Вікторія Таутц / Фото: linkedin/Viktoria Tautz

Хлопчик помер у лікарні на руках батьків.

У Великобританії няню ув'язнили лише на 4 роки за вбивство дитини, яку вона доглядала. Немовля померло від травми мозку й хребта.

Як повідомляє Metro, 2014 року Вікторія Таутц з Угорщини була нянею 10-місячного хлопчика. 

Одного разу, через півгодини після того, як мама дитини пішла на роботу, няня втратила самовладання, і почала сильно трясти маленького Джошуа Пола. 

Хлопчика доправили до лікарні, але через три дні він помер на руках батьків.

Вікторія заперечувала факт ненавмисного вбивства та казала, що ніколи не сердилася на хлопчика. Проте більшість присяжних після 7-годинних роздумів визнали її винною у вбивстві дитини на півночі Лондона у момент божевілля.

Няня почала працювати у родині 16 червня 2014 року, коли мама хлопчика повернулася на роботу з декрету. Жінці дали суворі інструкції щодо догляду за дитиною, оскільки хлопчик народився на 10 тижнів раніше терміну та мав низку проблем зі здоров'ям. Його мама сказала Вікторії, що якщо малого нудить, він перестав їсти чи знепритомнів, його одразу потрібно везти до лікарні.

29 серпня того ж року близько 8:40 мама хлопчика пішла на роботу, малий виглядав здоровим та щасливим. О 09:07 сусід викликав допомогу після того, як няня вибігла з квартири з криками про допомогу. Вона притискала непритомного хлопчика до себе.

Лікарі виявили смертельну травму голови. Дитина померла 1 вересня 2014 року.

На суді Вікторія через перекладача розповіла, що провела близько 20 хв з хлопчиком у вітальні. Потім вона поклала його у ліжечко та зайнялася шиттям поблизу. Згодом вона взяла його на руки, тому що він почав сильно плакати, і його обличчя було червоним і опухлим.

Вона сказала присяжним: "Потім він перестав плакати, і я подумала, що він задихається, тому поклала його на живіт і поплескала по спині".

За її словами, вона дуже злякалася, побігла до ванни та спробувала викликати у хлопчика блювоту. Коли це не допомогло, вона вибігла з квартири та почала кричати про допомогу.

"Я була дуже наляканою. Я не знала, що з ним трапилося", – пояснювала Вікторія.

Під час винесення вердикту суддя зазначила, що переконана у ненавмисному вбивстві дитини, проте вважає, що жінка винна у смерті хлопчика.

"Ви не були у такому ж становищі, як мати-підліток посеред ночі у квартирі, де ніхто не може допомогти їй", – додала суддя МакҐовен.

Таутц розплакалася на лаві підсудних, коли почула вирок.

Нагадаємо, у США 5-річний хлопчик помер у ресторані після того, як його голову затиснуло рухливою платформою. Охорона ресторану та персонал кинулись на допомогу малюку, проте врятувати не встигли.

Повʼязані теми:

Наступна публікація