У Лондоні під час карнавалу затримали майже сотню людей: постраждали 12 поліцейських

У Лондоні під час карнавалу затримали майже сотню людей: постраждали 12 поліцейських

Фото: Associated Press

Ноттінґ-Гілльський карнавал влаштовують вихідці з африканських країн.

У Лондоні під час проведення щорічного Ноттінґ-Гілльського карнавалу були затримані 97 людей, для забезпечення порядку залучені підвищені сили правоохоронців.

Як повідомляє Mirror, 12 осіб були затримані за напади на представників поліції, за тримання зброї затримані дев’ятеро, ще 41 за злочини, пов’язані з наркотиками, за порушення порядку – десятеро. Решту затримали за вандалізм, крадіжки, сексуальні домагання та інші злочини. І все це лише в перший з двох днів карнавалу.

Зазначається, що цей карнавал щороку пов’язаний з масовими затриманнями. Минулого року арештів першого дня було ще більше – 133. Видання зазначає, що зменшення криміналу під час свята може бути пов’язане зі спекою, нетиповою для Лондона – у британській столиці +33 градуси.

Архівне фото минулорічного карнавалу

Ноттінґ-Гілльський карнавал відбувається у Лондоні від 1966 року. Його започаткували вихідці з африканських країн, які хотіли вшанувати свою культуру у Британії. Цього року на святі очікується близько мільйона людей. Карнавал завжди був пов’язаний з сутичками з поліцією – в перші роки він не узгоджувався з владою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація