У Лондоні знайшли мертвим друга Березовського зі слідами удушення на шиї - ЗМІ

У Лондоні знайшли мертвим друга Березовського зі слідами удушення на шиї - ЗМІ

Фото: Facebook/Дем’ян Кудрявцев

Російському олігарху Миколі Глушкову було 68 років.

У Лондоні у власному будинку виявили мертвим російського олігарха, колишнього заступника директора "Аерофлоту" Миколу Глушкова, який отримав політичний притулок у Великій Британії.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook власник газети "Ведомости" Дем'ян Кудрявцев.

"Микола Глушков. 1949-2018", - коротко написав він.

За даними The Guardian, тіло чоловіка у понеділок, 12 березня, ввечері знайшли родичі.

Своєю чергою "Комерсант", посилаючись на знайомих Глушкова, уточнив, що його тіло виявила донька Наталія, а на шиї в чоловіка було видно сліди удушення.

Окрім цього джерела видання розповіли, що в бізнесмена були проблеми зі здоров'ям. Наразі причини смерті Глушкова невідомі, триває розслідування.

Зазначимо, Глушков був близьким другом опального російського олігарха Бориса Березовського, який помер у Британії 23 березня 2013 року. Причиною смерті стала зупинка серця. У ЗМІ з'явилася інформація про те, що 67-річний бізнесмен, якого в Росії звинувачували в низці злочинів, вчинив самогубство. Березовський був опонентом Путіна. 2011 року Глушков свідчив у судовій справі за позовом Березовського проти олігарха Романа Абрамовича, який співпрацює з Кремлем.

Нагадаємо, 5 березня BBC повідомила, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною. Постраждала також його дочка і ще два десятки людей. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався до поліції із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер 2006 року внаслідок отруєння полонієм.

Сергій Скрипаль до 1999 року служив у Головному розвідувальному управлінні РФ, після чого вийшов на пенсію у званні полковника. 2004-го його затримали за підозрою в шпигунстві на користь Великої Британії, і через два роки засудили до 13 років позбавлення волі. Скрипаль був визнаний винним у тому, що від 1995-го передавав Секретній розвідувальній службі Великої Британії дані про співробітників російської розвідки, які працювали під прикриттям в Європі. 2010 року Скрипаль та ще троє засуджених у Росії були помилувані, після чого їх обміняли на десятьох агентів російської розвідки, розкритих у США. Після обміну Скрипаль став жити у Великій Британії.

Глава МЗС Борис Джонсон заявив, що Британія виявить жорстку реакцію, якщо причетність Росії до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля буде доведена.

Президент Росії Володимир Путін прокоментував отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Великій Британії. За його словами, британці повинні самі розібратися з цим інцидентом, перш ніж обговорювати це питання з РФ.

12 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, виступаючи в парламенті, заявила, що за замахом на колишнього агента Сергія Скрипаля "з великою часткою ймовірності" стоїть Росія. Вона також в ультимативній формі зажадала від Москви до кінця вівторка пояснень у зв'язку з інцидентом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація