У М'янмі триває жорстокий розгін протестувальників: загинули щонайменше 7 людей (фото)

У М'янмі триває жорстокий розгін протестувальників: загинули щонайменше 7 людей (фото)

М'янма сьогодні. / Фото: Associated Press

Правоохоронці використовують електрошокери та сльозогінний газ.

У містах М'янми тривають масові акції протестів проти військових, які прийшли до влади після державного перевороту. Дані про загиблих різняться.

Як пише Reuters, загинули щонайменше 7 протестувальників, є поранені.

У місті Янгон поліція використовувала електрошокери, сльозогінний газ та постріли в повітря, щоб розігнати мітингарів. Потім у протестувальників почали стріляти. Агентство пише, що місцеві ЗМІ показують кадри з вулиць, де на тротуарі є сліди крові. Лікар анонімно повідомив, що один чоловік загинув після того, як йому вистрілили у груди. Ще одна жінка померла, ймовірно, від серцевого нападу, після того, як поліцейські застосували електрошокери під час протесту вчителів, повідомили її дочка та колега.

Фото: Associated Press
Фото: Associated Press

У місті Давей поліція також відкрила вогонь, внаслідок чого загинули троє людей та декілька отримали поранення. Видання The Guardian повідомляє про щонайменше 20 поранених у Давеї. ЗМІ також повідомляють про двох загиблих у місті Мандалай. Представники поліції та військової влади не коментували інформацію щодо загиблих.

Фото: Associated Press
Фото: Associated Press

Нагадаємо, що у М'янмі померла 20-річна дівчина, яка отримала кулю в голову. Дівчина померла у реанімації столичної лікарні, де перебувала, відколи в неї вистрелили поліцейські, що розправлялися з демонстрантами. Днями їй виповнилося 20 років. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація