У Макрона заявили про кібератаки хакерів, пов'язаних з РФ

У Макрона заявили про кібератаки хакерів, пов'язаних з РФ

Еммануель Макрон / Фото: Reuters

Кіберзлодіям не вдалося скомпроментувати дані. 

Виборча кампанія кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона стала новою мішенню російських хакерів, які вже атакували  представників демократичної партії США під час минулорічних американських виборів. Про це повідомляють New York Times та Associated Press.

Журналісти посилаються на слова керівника комп'ютерного підрозділу кампанії Макрона Муніра Махджоубі.

Фірма  з кібербезпеки Trend Micro раніше заявляла про 160 спроб електронного шпигунства з боку хакерів Pawn Storm, також відомої як Fancy Bear. Американські спецслужби раніше називали їх підрозділом розвідувальних служб Росії.

"Це серйозно, але нічого не було скомпрометовано", – наголосив Махджоубі.

Раніше в інтерв'ю він казав, що не мав ніяких доказів щодо причетності Росії до кібератак, але їхній характер викликає побоювання, що Росія намагається повторити свої дії у США.

Нагадаємо, 23 квітня відбувся перший тур виборів президента Франції, в якому взяли участь 11 кандидатів.  У другий тур вийшли центрист Емманюель Макрон і ультраправа Марін Ле ПенОстаточні результати першого туру президентських виборів у Франції показують, що кандидат ультраправих Марін Ле Пен поступилася кандидату в президенти Франції від руху "Вперед" Еммануелю Макрону.  Так, Макрон здобув 24,01 % голосів виборів, а за Ле Пен проголосували 21, 30 % французьких виборців. 

Макрон виступає проти агресивної політики Кремля щодо України. У січні 2016 року він відвідав Москву і в інтерв'ю російському виданню заявляв, що Франція буде одночасно і дотримуватися санкцій проти Росії, і намагатися налагодити з нею співпрацю. "Однак французька лінія дуже чітка: є деякі принципи, визначені на міжнародному рівні, є багатоступінчастий процес, якому дано хід, а саме — мінські домовленості. Їх сьогодні потрібно виконувати. У зв'язку з цим можу сказати, що є цей процес і є його частиною санкції, подовжені до кінця липня 2016 року, а є (у відносинах Франції та Росії – ред.) поточна робота, яка триває. З умовою тих обмежень, які накладають санкції, ця робота дозволяє співпрацювати, підтримувати обмін досвідом, консолідувати наші позиції", – говорив Макрон.

Також нещодавно лідер руху "Вперед" зазначив, що немає жодних підстав дозволяти Росії порушувати норми міжнародного права, і в разі своєї перемоги дав би Путіну зрозуміти, що він готовий відновити діалог з вимогою врегулювати конфлікти в Сирії і в Україні. Кандидат також зазначив, що обов'язково доб'ється поваги від Путіна, оскільки його з Москвою нічого не пов'язує. 

У другий тур на виборах у президенти Франції перемогли кандидати з протилежними програмами

У другий тур на виборах у президенти Франції перемогли кандидати з протилежними програмами

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація