У Мексиці гелікоптер з міністром на борту, який обстежував наслідки землетрусу, впав та розчавив 13 людей

У Мексиці гелікоптер з міністром на борту, який обстежував наслідки землетрусу, впав та розчавив 13 людей

Фото: Reuters

Ще 15 людей отримали травми.

У Мексиці після потужного землетрусу військовий гелікоптер, на якому перебували міністр внутрішніх справ країни та губернатор штату Оахака, посеред ночі здійснював обстеження територій. Потім вирішив приземлитися, але щось пішло не так і він упав на два автофургони, в яких перебували люди.

Унаслідок інциденту 12 людей загинули на місці, ще одна – в лікарні. Серед жертв - троє дітей. Ще 15 осіб вижили, але отримали травми різних ступенів. Екіпаж та пасажири гелікоптера вижили. Про це передає Reuters.

Правоохоронці нині проводять розслідування, чому гелікоптер упав на автофургони.

Землетрус стався за 45 кілометрів від Сантьяго-Джамильтепека. Унаслідок нього місто залишилося повністю без світла. Напевно, це і стало однією з причин катастрофи з гелікоптером.

Журналіст, який перебував на борту гвинтокрила, розповів місцевому телебаченню, що вертоліт пролетів над галявиною біля будинків, піднімаючи величезну пилову хмару, перш ніж потрапив в аварію.

Люди перебували в автофургонах біля свого будинку, побоюючись можливих чергових поштовхів землетрусу. Родичі загиблих у гніві та розпачі лають владу, яка замість допомоги завдала ще більшого горя.

У суботу на місце інциденту прилетів міністр оборони Мексики Сальвадор Сіенфуегос. Він розмовляв з місцевими жителями, вибачався за аварію.

Зазначимо, що загалом землетрус силою у 7,2 бала в Мексиці залишив без електроенергії майже мільйон будинків та підприємств на півдні країни, пошкодив принаймні 50 будинків в Оахаці. Власне під час землетрусу ніхто з людей не загинув.

Тим часом землетрус стався і у Великій Британії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація