У Мексиці назвали причину падіння літака із понад 100 людьми на борту

У Мексиці назвали причину падіння літака із понад 100 людьми на борту

Фото: Reuters

До лікарень потрапили майже півсотні людей.

Пасажирський літак авіакомпанії Aeromexico, який 31 липня впав у Мексиці із понад 100 людьми на борту, зазнав аварії під час сильного шторму. Серйозних травм отримав пілот - у нього опіки.

Про це пише Time із посиланням на місцевих посадовців.

Губернатор штату Дуранго Хосе Айспіро розповів, що під час злету в літак вдарив потужний порив вітру, через що лайнер втратив швидкість і зачепив землю лівим крилом. Після того літак впав у поле у горизонтальному положенні, що дозволило активувати надувні трапи, за допомогою яких пасажири та члени екіпажу залишили лайнер, перш ніж він загорівся.

У Мексиці одразу після зльоту упав пасажирський літак з 97 пасажирами на борту

У Мексиці одразу після зльоту упав пасажирський літак з 97 пасажирами на борту

Директор агентства цивільної оборони міста Дуранго Ісраель Солано Меджія розповів місцевим ЗМІ, що літак впав усього за кілька сотень метрів від кінця злітно-посадкової смуги. За його словами, ніс літака взяв на себе основний удар, тож серйозно постраждав пілот.

За словами губернатора штату, пілот і ще одна людина перебувають у серйозному, але стабільному стані. Посадовець додав, що загалом до лікарень було доставлено 49 людей, і більшість з них отримали незначні травми.

"На щастя, ми зараз знайшли усіх 103 - тепер ми знаємо, де кожен є - це дає нам великий спокій", - сказав Айспіро.

Раніше повідомлялося, що у літаку перебувала 101 людина: 97 пасажирів та чотири члени екіпажу. Але губернатор сказав, що в лайнері були ще два неповнолітніх, які не були включені до списку пасажирів.

Нагадаємо, 18 травня внаслідок падіння літака Boeing 737-201 на Кубі загинуло понад 100 людей. Загалом на борту авіалайнера, який здійснював внутрішній рейс на курортний острів Ольгуін, перебували 113 людей, включно з членами екіпажу. Три жінки вижили і у критичному стані були доправлені до лікарні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація