У Мексиці висунули обвинувачення росіянину, який убив чоловіка і спричинив масову бійку

У Мексиці висунули обвинувачення росіянину, який убив чоловіка і спричинив масову бійку

Олексій Макеєв / Фото: facebook.com/makeevalex

Макеєв смертельно поранив ножем місцевого жителя. 

Мексиканська прокуратура висунула звинувачення у навмисному вбивстві росіянину Олексію Макеєву, який раніше спровокував масову бійку.

Про це повідомив завідувач консульського відділу посольства РФ у Мексиці Дмитро Болбот.

За його словами, росіянин був виписаний з лікарні і доправлений до прокуратури.

"Йому зачитали його права і висунули звинувачення в навмисному вбивстві громадянина Мексики" – наводить ТАСС слова Болбота.

У посольстві стверджують, що Макеєв перебуватиме в центрі соціальної адаптації доки суддя не призначить йому місце попереднього ув'язнення. Це має статися протягом  найближчих двох діб. Розслідування та оголошення вироку, як очікується, має зайняти близько трьох місяців.

Російський дипломат наголосив, що сам Макєєв "відмовляється від будь-якої участі посольства в цій справі" і не збирається повертатися до РФ.

Нагадаємо, у ніч проти 20 травня близько 200 мексиканців прийшли висловити невдоволення поведінкою Макеєва до будинку, де він проживав. Конфлікт переріс у бійку — росіянина побили. Жителів міста обурило те, що Макеєв неодноразово ображав людей з оточення, в тому числі жінок і дітей. При цьому він записував на відеокамеру свої дії і розміщував записи в інтернеті.

Того ж дня у Канкуні помер мексиканець, якого поранили під час спроби лінчувати росіянина. Іспаномовні ЗМІ писали, що це був той самий мексиканець, якого ножем поранив Макеєв. 

Сам росіянин потрапив до лікарні.

Мексиканська поліція взяла під охорону росіянина, якого врятувала від самосуду

Мексиканська поліція взяла під охорону росіянина, якого врятувала від самосуду

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація