У Мексиці затримали російсько-українського олігарха Фукса та нардепа Іванчука – ЗМІ

У Мексиці затримали російсько-українського олігарха Фукса та нардепа Іванчука – ЗМІ

Фото: УНІАН

Депутата згодом відпустили.

Олігарх Павло Фукс, який веде бізнес в Україні і став власником українських газових родовищ, був затриманий в аеропорту курортного міста Канкун у Мексиці.

Про це спочатку повідомив Telegram-канал The Newsroom, а через декілька годин – журналістка Наталія Седлецька.

За інформацією The Newsroom, мексиканські правоохоронці затримали Фукса 7 січня, коли той прилетів чартерним літаком. Разом із ним на борту лайнера перебував народний депутат від "Народного фронту" Андрій Іванчук. Обидва прилетіли до Мексики з дружинами святкувати Різдво.

Згодом Іванчука відпустили, а Фукса депортували, зазначає Telegram-канал.

Наталія Седлецька із посиланням на два джерела – з системи міжнародного правопорядку та з оточення самого Фукса – повідомила, що Іванчука відпустили, а Фукс досі утримується міграційною службою Мексики в аеропорту і до нього приїхали працівники українського посольства.

Седлецька пов'язує затримання Фукса з тим, що він перебуває у "чорному списку" США.

Два моїх джерела - з системи міжнародного правопорядку та з оточення самого бізнесмена - підтвердили, що колишнього...

Опубліковано Natalie Sedletska Вівторок, 8 січня 2019 р.

Нагадаємо, у грудні 2017 року російсько-українського бізнесмена Павла Фукса під час проходження кордону зі США затримали співробітники міграційної служби. Після декількох годин, проведених в аеропорту, Фукс змушений був полетіти назад. Своєю чергою сам бізнесмен уточнив, що його не депортували, а не впустили через нібито неправильно заповнену анкету під час отримання візи.

Павло Фукс народився у Харкові, потім переїхав до Москви, де прожив тривалий час і заробив чималий капітал. За його словами, він відмовився від російського громадянства, а 2015 року отримав новий український паспорт. Згідно з рейтингом українського журналу "Фокус" 2017 року, Павло Фукс зайняв 24 позицію у рейтингу 100 найбагатших людей України зі статком 270 млн доларів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація