У Мережі стало вірусним фото потонулого мігранта із дворічною донькою на кордоні США

У Мережі стало вірусним фото потонулого мігранта із дворічною донькою на кордоні США

Фото: Associated Press

Люди обурилися і критикують владу Мексики за жорстоке поводження з мігрантами.

У країнах Центральної Америки стало вірусним фото загиблого сальвадорського мігранта із дворічною донькою у річці на кордоні США, що призвело до масштабної критики на адресу мексиканського уряду.

Про це повідомляє AFP.

Зазначається, що мігрант Оскар Рамірес разом із дружиною та маленькою донькою намагався перетнути річку Ріо-Гранде між Мексикою та США. Він ніс доньку на спині у власній футболці, однак їх знесло сильною течією річки. Дружині вдалося врятуватися, однак Рамірес разом із донькою потонули.

Фото загиблого Раміреса стали вірусними та привернули увагу громадськості до небезпек, з якими стикаються мігранти у пошуках притулку. Це вилилось у критику мексиканського уряду та нового президента Андреса Лопеса Обрадора. Він обіцяв не затримувати мігрантів на кордоні, однак на нього відбувається тиск з боку президента США Дональда Трампа для посилення контролю міграції.

Нагадаємо, 2015 року сталася аналогічна ситуація із мігрантами з Близького Сходу. Тоді фотографія сирійської дитини, яка потонула під час спроби разом із родиною втекти до Греції, обійшла перші шпальти провідних європейських газет і вивела дискусію про проблеми міграції в ЄС на новий рівень.

Дитина разом із родиною була на судні, на якому кілька десятків сирійських біженців намагалися дістатися до грецького острова Кос. Однак човен перекинувся, в результаті чого загинули принаймні 11 людей, у тому числі юний Айлан, його п'ятирічний брат Галіп і їхня матір. Фотографія дитини, яка лежить на березі, переповнила чашу терпіння активістів і правозахисників, які вже давно вимагають від влади європейських країн допомогти сирійцям, які тікають від громадянської війни у країні. 

Папа Римський покатав дітей мігрантів на своєму автомобілі

Папа Римський покатав дітей мігрантів на своєму автомобілі

Повʼязані теми:

Наступна публікація