У Міненерго США заборонили працівникам і науковцям брати участь програмах, які фінансують КНР і РФ

У Міненерго США заборонили працівникам і науковцям брати участь програмах, які фінансують КНР і РФ

Ілюстрація / Фото: pixabay.com

Ці дії робляться з метою захисту національних інтересів США.

Міністерство енергетики США прийняло рішення заборонити своїм працівникам і науковцям брати участь у програмах, націлених на залучення талановитих кадрів і спонсорованих владою КНР, РФ, Ірану і КНДР.

Про це повідомила The Wall Street Journal.

"Ці дії робляться з метою захисту національних інтересів США у галузі безпеки і науки", - розповів заступник міністра енергетики США Ден Бруллетт. За словами газети, заборона поширюється на співробітників відомства, які працюють за контрактами вчених і можливих одержувачів грантів міністерства. Вони також не зможуть їздити на запрошення на профільні заходи або ділитися досвідом і знаннями колегам з вищеназваних країн.

Заборона ініційована у відповідності з курсом адміністрації президента Дональда Трампа, спрямований на активізацію протидії розкраданню американських технологій та інтелектуальної власності.

США призупиняють участь у ракетній угоді з Росією

США призупиняють участь у ракетній угоді з Росією

Нагадаємо, в п'ятницю, 1 лютого, США оголосили про рішення призупинити участь у ДРСМД від 2 лютого. Про це намір США заявляли ще в середині січня. Цьому передувало звинувачення Росії в порушенні договору, оскільки остання, за словами представників американського Держдепу, розробляє крилаті ракети наземного базування середнього радіусу дії. І це прямо порушує договір. Президент США Дональд Трамп уже заявив, що Сполучені Штати почнуть підготовку військового відповіді на порушення Росією зобов'язань

Детальніше про ракетний договорі, чому США вирішили припинити в ньому участь, і які наслідки це матиме для світу читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація