У Мінфіні РФ попередили, що за півтора роки гроші для бюджетників закінчаться

У Мінфіні РФ попередили, що за півтора роки гроші для бюджетників закінчаться

Фото: Reuters

Так станеться, якщо в країні не будуть проведені економічні реформи, запевнила заступник міністра фінансів РФ.

Без економічних реформ до кінця 2017 році у держави не залишиться грошей на виплату зарплат у бюджетній сфері. Про це заявила заступник міністра фінансів РФ Тетяна Нестеренко, пише "Медуза".

"Якщо нічого не змінювати, то до кінця наступного року у нас не буде ні резервів, ні можливості виплатити зарплати, у нас будуть серйозні економічні проблеми", — заявила Нестеренко.

За словами заступника міністра, російська економіка знаходиться в "центрі шторму".

"Це такий стан, коли все стишується. Коли виглядає все тихо і благополучно, але насправді ми вже знаходимося в цьому центрі... Те, що ми потрапили і буде завихрення — це очевидно", — сказала Нестеренко.

"Наша економіка в такому масштабі, в якому є зараз, не відповідає тим нашим зобов'язанням, які ми набрали і які ми зобов'язані виконувати", — додала перший заступник міністра фінансів РФ.

Нагадаємо, на початку липня агентство Reuters з посиланням на бюджетні проектування повідомило, що міністерство фінансів РФ збирається в 2017 році повністю витратити Резервний фонд. Крім того, Мінфін планує майже в п'ять разів збільшити внутрішні запозичення. Такі заходи необхідні для покриття дефіциту бюджету. Газета "Ведомости" на початку липня повідомила, що уряд підтримав рішення на три роки заморозити витрати федерального бюджету. З урахуванням інфляції вони знизяться приблизно на 20 відсотків.

1 липня Європейський союз затвердив рішення про продовження економічних санкцій проти Росії з-за її дій в Україні.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація