У Міннеаполісі через протести ввели комендантську годину, в окрузі оголосили надзвичайний стан

У Міннеаполісі через протести ввели комендантську годину, в окрузі оголосили надзвичайний стан

Фото: Associated Press

Вулиці Міннеаполіса та Сент-Пола патрулює Нацгвардія.

В американському місті Міннеаполіс, де розгорілися протести через смерть афроамериканця Джорджа Флойда, запровадили комендантську годину та ввели Нацгвардію.

Про це повідомив Департамент громадської безпеки Міннеаполіса на своїй сторінці у Twitter.

Як зазначається, влада вирішила ввести Національну гвардію після ігнорування протестувальниками заклику поліції повернутися додому після 8 години вечора.

За даними департаменту, у місті перебувають 350 нацгвардійців для забезпечення порядку та дотримання мешканцями комендантської години, зокрема, вони розганятимуть протестувальників.

Своєю чергою губернатор штату Джорджія Брайан Кемп в Twitter заявив, що вводить надзвичайний стан в окрузі Фултон.

Нагадаємо, що протести через смерть афроамериканця Джорджа Флойда розпочалися у Міннеаполісі після того, як у Мережі розповсюдили відео, на якому білий поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого: тисне йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали "швидку", проте до лікарні він не дожив.

Офіцера, який притиснув коліном Флойда, а також трьох його колег, звільнили. Люди звинуватили поліцейських у свавіллі та вийшли на мітинги, під час яких у Міннеаполісі згорів поліцейський відділок. Згодом протести розгорілися й в інших містах США. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація