У Міннеаполісі екскопа затримали за звинуваченням у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда

У Міннеаполісі екскопа затримали за звинуваченням у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда

Фото: Associated Press

Тим часом у місті ввели комендантську годину.

В американському місті Міннеаполіс, де розгорілися протести через смерть афроамериканця Джорджа Флойда, затримали ексофіцера Дерека Шовіна.

Йому висунули звинувачення в убивстві, повідомляє ВВС.

За словами прокурора округу Ганнепін Майка Фрімана, Шовіна підозрюють у вбивстві третього ступеня та ненавмисному вбивстві другого ступеня, що трактується як "халатність, що призвела до необґрунтованого ризику".

Фріман додав, що "очікує на звинувачення" щодо трьох інших офіцерів, однак, деталей не повідомив. Він наголосив, що справу щодо копів порушили щойно отримали докази. "Ми висунули звинувачення офіцеру поліції швидше, аніж коли-небудь раніше", - зазначив прокурор. 

Тим часом у Міннеаполісі від п'ятниці до неділі ввели комендантську годину від 20:00 до 06:00. За вихід на вулицю впродовж вказаного періоду можуть оштрафувати на суму від тисячі доларів. Окрім того, покарання передбачає арешт на строк від 90 днів.

Нагадаємо, що протести через смерть афроамериканця Джорджа Флойда розпочалися у Міннеаполісі після того, як у Мережі розповсюдили відео, на якому білий поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого: тисне йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали "швидку", однак, до лікарні він не дожив.

Офіцера, який притиснув коліном Флойда, а також трьох його колег - звільнили. Люди звинуватили поліцейських у свавіллі та вийшли на протести, під час яких у Міннеаполісі згорів поліцейський відділок. Згодом мітинги розгорілися й в інших містах США. 

У Міннеаполісі уже третю добу тривають протести через смерть темношкірого від рук поліції

У Міннеаполісі уже третю добу тривають протести через смерть темношкірого від рук поліції

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація