У Міноборони РФ пояснили причини перекидання винищувачів п'ятого покоління Су-57 до Сирії

У Міноборони РФ пояснили причини перекидання винищувачів п'ятого покоління Су-57 до Сирії

Фото: Reuters

Кремль вирішив перевірити літаки.

Перебазування винищувачів п'ятого покоління Су-57 на авіабазу Хмеймім до Сирії необхідно для їхньої перевірки в "реальних умовах".

Про це з посиланням на власні джерела у Міноборони пише РБК.

"У винищувача є завдання пройти перевірку в реальних умовах", - пояснив співрозмовник видання, підтвердивши, що до Сирії були перекинуті два літаки.

До того ж зазначається, що до такого рішення РФ підштовхнув політ стелс-винищувачів США.

Своєю чергою видання направило запит до Міноборони, наразі відповіді ще немає.

Нагадаємо, сирійські користувачі Twitter опублікували ввечері 21 лютого фото і відео російських літаків, у тому числі двох винищувачів п'ятого покоління Су-57 (ПАК ФА, раніше називалися Т-50), які заходять на посадку на авіабазу Хмеймім. Також були помічені 4 винищувачі Су-37, літак дальнього радіолокаційного виявлення (АВАКС) А-50У і пасажирський Ту-154 - ймовірно він перевозив льотний та технічний склад.

Раніше повідомлялося, що урядові війська Сирії завдали авіаударів по поселеннях, які контролюють повстанці. В результаті цих обстрілів у східній частині Гути, поблизу Дамаска, загинула щонайменше 71 людина, ще 325 осіб були поранені. За даними ООН, у східній частині Гути проживає близько 400 тисяч людей. Ця частина насленого пункту перебуває під облогою уряду Сирії від 2013 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація