У Міноборони РФ заявили Пентагону, що Крим є "російським" і літати біля його кордонів не варто

У Міноборони РФ заявили Пентагону, що Крим є "російським" і літати біля його кордонів не варто

Фото: eucom.mil

А також запропонували військовим США роздати пілотам мапи з правильними кордонами Росії.

У Міноборони РФ заявили Пентагону, що польоти американських літаків-розвідників поруч з Кримом не залишаться без супроводу російських винищувачів та запропонували військовим США роздати пілотам мапи з правильними кордонами Росії, пише РБК.

Таку заяву Америка отримала після звинувачень Пентагону у необережному перехоплені їхнього літака у нейтральних водах на кордоні з анексованим Кримом.

"Хотіли би нагадати командиру 67-ї тактичної авіагрупи 6-го флоту США Біллу Еллісу, що Крим є невід'ємною частиною Росії. Відправляючи своїх пілотів для проведення розвідки в цьому районі Чорного моря, необхідно враховувати, що їх там зустрінуть російські винищувачі, а не українські партнери. Або видавати всім екіпажам нові карти з правильно нанесеними на них позначеннями кордонів повітряного простору Росії", - йдеться в повідомленні Міноборони

Нагадаємо, у США назвали небезпечними дії російського Су-27, який напередодні здійснив перехоплення американського ЕР-3, та дорікають росіянам у порушенні міжнародних стандартів щодо безпеки польотів. Там зазначають, що російський літак наблизився на відстань півтора метра і пройшов прямо через траєкторію польоту ЕР-3, що змусило той пролетіти через реактивний струмінь двигуна Су-27.

У Міноборони РФ визнали факт перехоплення, однак зазначили, що військові діяли у межах норми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація