У Мінську невідомі викрали соратницю Тихановської Колесникову - очевидці

У Мінську невідомі викрали соратницю Тихановської Колесникову - очевидці

Фото: Associated Press

Колеснікову посадили в мікроавтобус та вивезли в невідомому напрямку.

7 вересня зранку у Мінську членкиню опозиційної Координаційної ради Марію Колесникову невідомі люди нібито посадили в мікроавтобус з написом "Зв'язок" і відвезли в невідомому напрямку.

Про це розповіла очевидиця події Анастасія, передає ТUT.by.

За її словами, все сталося близько 10.05 біля Національного художнього музею у Мінську. Спочатку дівчина побачила Колесникову на вулиці: хотіла поговорити з нею, але не наважилася.

"Недалеко від музею я бачила припаркований темний мікроавтобус з написом "Зв'язок" на борту і ззаду була марка "Соболь". Я пройшла вперед і почула звук телефона, що падає на асфальт, якийсь тупіт, обернулася і побачила, що люди в цивільному одязі і в масках заштовхують Марію в цей мікроавтобус, у неї відлітає телефон, один з цих людей телефон піднімає, стрибає в міроавтобус і вони їдуть", - розповіла Анастасія.

Вона не зняла події на відео, бо була занадто близько до невідомих людей в масках і побоялася, що її теж затримають.

Як зазначає білоруське видання, телефон Колесникової доступний, але слухавку вона не бере. Прессекретар Координаційної ради Антон Родненков о 10.13 сказав TUT.BY, що Марія була одна в центрі міста у справах. Про її зникнення він дізнався зі ЗМІ і став з'ясовувати, де перебуває Марія. Об 11 годині телефон Родненкова став недоступний.

"Де перебувають Марія і Антон, я не знаю і не можу зв'язатися з ними", - сказав член Координаційної ради Максим Знак.

  • Опозиція Білорусі створила координаційну раду задля мирного передавання влади Світлані Тихановській. Вони вимагають припинення політичного переслідування білорусів, звільнення всіх політичних в'язнів та визнання виборів 9 серпня 2020 року недійсними.
  • У Білорусі відкрили кримінальну справу проти опозиціонерів через заклики до "захоплення влади".

Повʼязані теми:

Наступна публікація