У Мінську силовики під час протестів сильно побили російського журналіста з "Медузи", зв'язок з ним відсутній

У Мінську силовики під час протестів сильно побили російського журналіста з "Медузи", зв'язок з ним відсутній

Фото: Associated Press

Правозахисники заявляють про понад 200 затриманих під час протестів у містах Білорусі.

У Мінську правоохоронці сильно побили спеціального кореспондента російської "Медузи" Максима Солопова, який висвітлював протести після президентських виборів у Білорусі.

Про це повідомляє Daily Storm, чиї кореспонденти також були затримані співробітниками правоохоронних органів, пише "Медуза".

Зазначається, що журналісти зателефонували до редакції з автозаку і розповіли, що не отримали серйозних травм, але міліціонери "дуже побили Максима Солопова з Медузи". Кореспонденти Daily Storm встигли повідомити, що їх везуть в Московське РУВС Мінська, після чого зв'язок з ними перервався. З Максимом Солоповим редакція "Медузи" не може зв'язатися від 1:30 ночі.

Daily Storm пише, що повідомив про те, що трапилося російське консульство в Білорусі і посольство РФ, звернувшись до МЗС. Однак у МЗС РФ заявили, що не отримували офіційних повідомлень від білоруської сторони про затриманих росіян, додавши, що уточнюють інформацію, пишуть "РІА Новості".

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі пройшли вибори президента. Білоруси стояли у чергах, щоб проголосувати. Після оприлюднення даних перших екзитполів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни.

Сталися перші сутички з ОМОНом, правоохоронці використовували світлошумові гранати, резинові кулі та водомети. Інтернет не працював на території країни усю ніч. Одного протестувальника переїхав автозак. Є інформація про одного загиблого та багатьох постраждалих мітингарів. Також є дані про сотні затриманих. У МВС Білорусі інформацію про загиблого спростовують.

Однак, 10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднило результати виборів. Згідно з офіційними даними, Олександр Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. Вона не буде визнавати офіційні результати.

Після завершення голосування на президентських виборах Білорусь охопили протести

Після завершення голосування на президентських виборах Білорусь охопили протести

Повʼязані теми:

Наступна публікація