У Москві поліція силою забрала одиночного протестувальника, який підтримував Савченко

У Москві поліція силою забрала одиночного протестувальника, який підтримував Савченко

Акція в підтримку українки Надії Савченко / Фото: УНІАН

Активіст показав свій паспорт і відмовився пройти у відділення поліції.

У Москві біля станції метро Павелецька поліцією був затриманий одиночний пікетувальник Володимир Шрейдлер, який разом з іншими активістами брав участь в акції на підтримку українки Надії Савченко.

Про це повідомляє ОВД-Инфо.

Очевидець затримання Хабіб Погосян розповів, що співробітник поліції зажадав у Шрейдлера показати документи. Після того, як активіст показав свій паспорт, поліцейський повідомив, що можливості перевірити інформацію на місці немає, і звимагав пройти у відділення поліції. Однак Шрейдлер відмовився це зробити і поліцейський став погрожувати йому статтею 19.3 КпАП (непокора законному розпорядженню співробітника поліції). Потім Шрейдлера силоміць заштовхали в автомобіль і відвезли.

Як відомо, Савченко у відповідь на вимогу обвинувачення засудити її до 23 років в'язниці порадила суддям погодитися якомога швидше, щоб не затягувати справу. Також вона виступила категорично проти свого обміну на російських ГРУшників. Суд заборонив їй оголосити останнє слово, вона заявила, що починає сухе голодування.

Надія Савченко стала найвідомішою українкою

Надія Савченко стала найвідомішою українкою

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області.

Слідчий комітет РФ звинувачує Надію Савченко у нібито пособництві вбивству двох і більше осіб і в незаконному перетині державного кордону. 13 липня офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За його словами, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як пособник, а як співвиконавець вбивства.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. За словами самої українки, терористи відвезли її до Луганська, а потім із мішком на голові перевезли до Красного Луча, звідки доправили до російського міста Богучар.

Із 13 грудня 2014 року льотчиці почала голодування, яке тривало 83 дні. За час голодування вона схудла на понад 20 кілограмів. 2 березня 2015 року Порошенко присвоїв льотчиці звання "Герой України". У свої 34 роки Савченко стала народним депутатом України і депутатом ПАРЄ від України.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація