У Москві провели пікети на підтримку кримських татар

У Москві провели пікети на підтримку кримських татар

Фото: Крим.Реалії

Активісти вимагали також звільнити бранців Кремля.

У центрі Москви увечері 18 липня відбулися протести на підтримку кримських татар.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

Як зазначається, активісти ініціативи "Стратегія –18" вимогали також звільнити українських політв’язнів, яких незаконно утримує РФ. Пікетувальники тримали у руках плакати із написами "мусульмани не терористи", "окупація Криму – ганьба Росії", "наші діти – не терористи". Крім того, у Санкт-Петербурзі теж відбулися одиночні пікети проти репресій в тимчасово окупованому Криму.

Стратегия-18. 18.07.2019. Москва Часть 1.

Опубликовано Ольгицца Вишневецька Четверг, 18 июля 2019 г.

За даними Міністерства закордонних справ, у російський в'язницях незаконно утримуються понад 70 українців. До цього числа не входять 24 українських моряки, захоплені Росією біля берегів Криму в листопаді минулого року.

Стратегия-18. 18.07.2019. Москва Часть 2

Опубликовано Ольгицца Вишневецька Четверг, 18 июля 2019 г.

Нагадаємо, 27 березня, в окупованому Криму проводилися обшуки щонайменше в 25 будинках кримських татар, затримали 20 осіб, щонайменше 16 з яких відвезли в управління ФСБ в окупованому Сімферополі. Це наймасштабніша облава в Криму з моменту окупації. Офіційно ФСБ проводить обшуки у пошуках членів забороненої в Росії ісламістської організації "Хізб ут-Тахрір". Насправді, як повідомляють джерела в Криму, відбувається масова зачистка учасників організації "Кримська солідарність", в яку кримські татари об'єднались задля допомоги жертвам окупаційних репресій. Найбільше окупантам допекли так звані громадські журналісти. 

У Європейському Союзі вже заявили, що знають про реальний стан справ з обшуками та закликали Росію негайно припинити їх. Своєю чергою захисник незаконно утримуваних в РФ українських політв'язнів Микола Полозов переконаний, що в окупованому Криму відбуваються репресії і зачистки за расовою і національною ознакою.

У четвер, 11 липня, Верховний суд Росії виніс рішення за апеляційною скаргою на вирок Північно-Кавказького військового окружного суду стосовно чотирьох кримських татар у справі "Хізб ут-Тахрір", зменшивши їхні тюремні терміни на три місяці. 

Європарламент закликав РФ негайно звільнити українських моряків та інших бранців

Європарламент закликав РФ негайно звільнити українських моряків та інших бранців

Повʼязані теми:

Наступна публікація