У Москві заради будівництва спорткомплексу для школи доньки Путіна закриють три навчальні заклади

У Москві заради будівництва спорткомплексу для школи доньки Путіна закриють три навчальні заклади

Фото: Paweł Dudzik Photography

Куруватиме зведення спортивного центру син екс-охоронця Путіна та нинішнього глави Росгвардії.

Уряд Москви вирішив побудувати для спортшколи "Хамовники", яка спеціалізується на акробатичному рок-н-ролі, не лише великий комплекс в Підмосков'ї за 30 мільйонів доларів, але і нову будівлю на Красній Пресні, пише "Медуза".

Заради зведення спортцентру для школи, від якої на міжнародних змаганнях виступала Катерина Тихонова, яку ЗМІ називають донькою російського президента Володимира Путіна, влада збирається знести будівлю, де нині розташовані хорова музична школа імені Чеснокова, музична школа імені Блажевича і Державне училище духового мистецтва, де загалом навчаються понад тисячу дітей.

Зокрема, як ідеться у документах щодо закупівлі, знесення шкіл має відбутися у жовтні 2017 року, а вже до грудня 2018 року повинні побудувати новий спорткомплекс. Водночас у планах департаменту культури переїзду шкіл немає.

На зведення нової будівлі для школи "Хамовники", яку у 2013 році очолила перший тренер Катерини Тихонової – голова Федерації акробатичного рок-н-ролу Москви та головний тренер збірної Росії з акробатичного рок-н-ролу Тетяна Бистрова, зі столичного бюджету планують виділити 528,3 мільйона рублів.

Згідно з документами, в будівлі повинні розміститися зали для спортивної гімнастики і акробатики, хореографії та батута, а також проведення тренувань, міських і регіональних змагань. Окрім цього на території комплексу розмістять готельні номери для спортсменів з інших міст, а також автостоянку. Загальна площа будівлі - понад 5000 квадратних метрів разом із підземними поверхами.

Окремо також повідомляється, що куруватиме будівництво син глави Росгвардії, екс-охоронець Путіна Роман Золотов, який нещодавно став заступником глави департаменту спорту та туризму Москви.

Як зазначається, Золотов закінчив Московську державну юридичну академію і пройшов професійну перепідготовку в Академії ФСБ за напрямом "Оперативна діяльність органів федеральної служби безпеки". Нині ж сфера його діяльності - пропаганда масового спорту, розвиток системи здачі норм ГТО; він також займається розвитком спортивних об'єктів і майданчиків у дворах, а також контролює близько ста фізкультурно-оздоровчих комплексів та інших спортивних об'єктів в різних округах Москви.

До того ж із 2013 року Золотов-молодший входить до ради директорів компанії "Байкал-груп", яка спонсорувала акції дизайнера Анастасії Задоріної, яка є дочкою генерал-полковника ФСБ Михайла Шекіна. Нещодавно вона перемогла в конкурсі на створення форми для олімпійської збірної Росії.

Нагадаємо, на західній околиці Москви буде побудовано Центр акробатичного рок-н-ролу "Жайворонки", на який витратять 1,9 млрд рублів (30 мільйонів доларів). Фінансуватиметься проект за рахунок коштів муніципального бюджету і в майбутньому це буде єдиний заклад в світі, який спеціально створять для акробатичного рок-н-ролу.

Примітно, що віце-президентом Всесвітній конфедерації акробатичного рок-н-ролу (WRRC) й високопоставленим чиновником в національній федерації цього виду спорту є 30-річна Катерина Тихонова.

Раніше в Мережі показали фото і відео загадкової дочки Володимира Путіна Катерини Тихонової. Дівчина займається спортивними танцями та бере участь у конкурсах.

Також Reuters повідомляло, що Тихонова назвала себе дружиною Кирила Шамалова. За даними видання, подружжя володіє корпоративними холдингами на суму близько двох мільярдів доларів — в основному це акції "Сибура".

Повʼязані теми:

Наступна публікація