У Москві знищили 5,5 тонни "санкційних" сирів і ковбас із Європи

За даними Россільгоспнагляду, сири утилізували механічним способом, а м’ясну продукцію спалили.

У Москві на складі виявили та знищили 5,5 тонни санкційних ковбас, сирів та м'яса, заборонених для ввезення до РФ.

Про це повідомили у прес-службі Управління Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду у Москві і Московській і Тульській областях.

"11 жовтня 2018 спільно з Федеральною митною службою РФ, в рамках міжвідомчої взаємодії, проведено профілактичний захід на території складського комплексу (м.Москва, Бузковий бульвар, б. 83). Під час перевірки виявлено молочну, а також м'ясну продукцію, заборонену до ввезення на територію Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, на складах були виявлені сири (72 найменування) виробництва Англії, Данії, Німеччини, Італії, Іспанії, Франції та Нідерландів загальною вагою понад 3,9 тонни; ковбасні вироби (30 сортів) виробництва Іспанії та Італії загальною вагою близько 1,5 тонни; охолоджена яловичина виробництва США вагою 12 кг.

"Відповідно до чинного законодавства, заборонена до ввезення на територію РФ продукцію вилучено з обігу, і 12 жовтня 2018 року знищена (молочна продукція - механічним способом, м'ясна - шляхом спалювання) на спеціальному полігоні відходів у Московській області в порядку, встановленому законодавством Російської Федерації", - додали у Россільгоспнагляді.

Нагадаємо, влітку 2015 року Володимир Путін підписав указ про знищення продуктів, що потрапили під російське ембарго. Відтоді в країні показово чавили, спалювали та перетирали на порох заборонені сири, м'ясо, овочі та фрукти. Незаконні харчі активісти вимагали роздавати бідним, але марно.

Загалом за три роки у Росії знищили вже понад 26 тис. тонн забороненої продукції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація